Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

Aký je to pocit pracovať v Apple?

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, aké je to pracovať v najväčšej technologickej firme na svete? Akú ponúka atmosféru, kolegov, prostredie či zamestanecké výhody? Na čo si naopak zamestnanci sťažovali? Nesmieme zabudnúť ani na jeden z najdôležitejších údajov, a to platové ohodnotenie. Všetko sa dozviete v článku.

The Apple logo is displayed at the Apple Store on Fifth Avenue in New York City.

Zdroj: cheatsheet.com

Od plného úväzku po bridádnikov

Jeden z bývalých brigádnikov pracujúcich v Apple opísoval svoju skúsenosť ako najlepšiu priležitosť v živote. Vypichol, že práca nikdy nebola práca, pretože miloval čo robil. Všetci manažéri boli skvelí a nikdy nemal pocit, že sa nad neho povyšovali. Ako to bolo s platom?

Bývali brigádnik si pochvaľoval výhody a plat, ktoré boli podľa jeho slov úžasné pre prácu na čiastočný úväzok. Presnú sumu neuvideol. Ak sa pozrieme na portál s pracovnými ponukami glassdor.com, zistíte, že táto pozícia ponúka 20 dolárov na hodinu. 

Oproti priemernej mzde v USA, ktorá je 10,86 dolárov, to je takmer 2-násobok. Okrem vychvaľovania prostredia, zamestnancov a benefitov však prišlo aj na jednu negatívnu stránku. Tou bol nedostatok parkovacích miest, čo nie je veľkým prekvapením pre tak veľkú spoločnosť.

Práca na prvom mieste

Anonymná osoba sa o svoje skúsenosti v Apple podelila prostredníctvom platformy Quora. Táto reakcia je o niečo viac zameraná na realitu a negatívnejšie stránky. Podľa jeho slov sú zamestnanci v Apple 30 a 40-ročný chytrí ľudia, ktorí sa nepovyšujú nad ostatných.”

Nie sú to žiadny flákači, práve naopak. Keď je potreba vykonať viac práce, ostávajú aj celú noc a neriešia svoj súkromný život. Všetci tam predpokladajú, že akonáhle pracujete na plný úväzok, máte na to právo. Vďaka tomu tam nikto nemá veĺké ego a zlé vzťahy na pracovisku.”

Každý chce najlepší výsledok a nikto neodvedie prácu na 70 %. Zamestnanci nemajú problém pracovať dlhé hodiny len aby sa to podarilo. Vždy sú k vám ostatný nápomocný, pretože všetci ťahajú za jeden povraz. Jeden deň môžete potrebovať pomôcť vy a druhý zasa oni.

Všade je dôraz na mlčanlivosť ohľadom projektoch, na ktorých zamestnanci pracujú. Pracujem na projektoch, o ktorých nemôžem svojmu manažmentu povedať, len niečo z mála a to sa nesmú pýtať ani na detaily.”

Zdroj: macworld.com

 

Poklad do životopisu

Apple je obrovská spoločnosť. Vašou úlohou je pracovať v skupinách a je to takmer ako startup. Až na to, že každé dva dni vygenerujú približne miliardu dolárov. Môžete sa cítiť nedostatočne ohodnotený kvôli vysokej pracovnej záťaži, ale zároveň netrpíte nudou.

Neočakávajte žiadnú prácu z domu. Firemná kultúra dbá na to, aby všetci boli tvárou v tvár prítomný každý deň. V kancelárii ste stále, pokiaľ nie ste chorý alebo mŕtvy. Práca na diaľku je niečo, o čom sa vo firme veľmi často hovorí, že nie je a nikdy nebude súčasťou kultúry.

Každý na svete pozná Apple, a myslím tým každého na každom rohu a ľudia sú v úžase, keď zistia, kde pracujete. Takmer každá iná práca upadá v porovnaní s konverzáciou o práci v Apple. Je to markantné meno, ktoré mať uvedené v životopise stojí za všetkú námahu.”

Práca v Apple však nie je len o tom, čo všetko musíte urobiť. Ale aj o predstavení nových produktov, na ktorých ste roky pracovali. Prečítajte si o novinkách, ktoré nám Apple predstaví už túto jeseň!

Pracovné benefity

Apple poskytuje zamestnancom jedny z najlepších možných odmien a výhod. Zamestnanci dostávajú ročne 25-percentnú zľavu na iPod, iPad alebo počítač od Apple, ako aj 50-percentnú zľavu na softvér od Apple. Existujú aj rôzne zľavy pre priateľov a rodinných príslušníkov.

Čo sa týka voľna, noví zamestnanci dostávajú 12 dní plateného voľna, ktoré sa zvyšuje s dĺžkou zamestnania. Ženy si môžu zobrať 4 týždne plateného voľna pred pôrodom a ďalších 14 týždňov platenej dovolenky po pôrode. Partnerkám, ktoré nerodili, poskytujú 6 týždňov plateného voľna.

Two Apple engineers work on iPhone components in a lab

zdroj: apple.com

Aké platové podmienky ponúka Apple?

Priemerný odhadovaný ročný plat, vrátane základu a bonusu je 143 362 $ alebo 68 $ za hodinu, zatiaľ čo odhadovaný priemerný plat je 159 682 $ alebo 76 $ za hodinu. Najlepšie platená práca je riaditeľ inžinierstva s 301 000 $ ročne a najnižšou je obchodný partner s 35 000 $ ročne.

Záver

Tak čo, dávate po tomto článku výpoveď v aktuálnej práci a sťahujete sa do Ameriky? Pamätajte, že nič nie je nemožné a dosiahnete všetko, čo si zaumienite. Otázkou je, či to stojí za všetkú tu odmakanú prácu. Ak sa preto nadchnete, veľa štastia. 

Obaly, puzdrá či kryty? Máme všetko, presvedčte sa o tom na vlastnej koži!