Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

5 aplikácií, ktoré si musíte zaobstarať ešte dnes!

Hľadáte aplikácie, ktoré pristanú na zoznam „aktívne používaných?” Ďaleko za nimi ísť už nemusíte. Všetky sme pre vás spísali v tomto článku. Či už túžite po trávení času v prírode, učeniu sa nových jazykov alebo nájsť spôsob, ako si uľahčiť školské časy. 

best free iphone apps

zdroj: tomsguide.com

Alltrails

AllTrails je praktický sprievodca pre dobrodruhov, ktorí hľadajú bežecké, turistické a cyklistické trasy. Ponúka podrobnosti o trasách a to viac ako 100 000 po celom svete. Vrátane úrovne obtiažnosti, nadmorskej výšky a dĺžky.

Používatelia aplikácie môžu tiež uverejňovať obrázky trás a zanechávať komentáre a recenzie pre ostatných používateľov. Dokonca vám prezradí, či sú chodníky vhodné aj pre psov alebo deti. Môžete sa tak vybrať na túru osamote alebo s celou rodinou.

Aplikácia ponúka 2 varianty, a to jednú platenú a jednu kompletne zadarmo. Ako to už býva, platená verzia vám toho ponúkne oveľa viac. Napríklad možnosť sťahovania trás do offline režimu, získavanie upozornení pri zlých odbočkách alebo odomknutie ešte detailnejších máp.

Verzia kompletne zadarmo vám ponúka navigáciu na mapách podľa vašej polohy a možnosť označovať si trasy za obľúbené. Platená verzia funguje na predplatnom pláne, ktorý stojí 29,99 dolárov ročne, čiže 2,50 dolárov mesačne. 

Khan Academy

Ide o neziskovú organizáciu, ktorá poskytuje bezplatné online vzdelávacie nástroje, ktoré pomáhajú študentom učiť sa. Byť „študentom“ však neznamená, že musíte byť v škole. V tomto prípade byť študentom len znamená, že máte niečo, o čom by ste sa chceli dozvedieť viac.

Aplikácia má informácie a vzdelávacie nástroje na rôzne predmety, od dejín umenia po astronómiu, na viacerých úrovniach vzdelávania.Organizácia vytvára krátke lekcie vo forme videí. Na jej webe nájdete aj doplnkové praktické cvičenia a materiály aj pre pedagógov.

Aké kurzy Khan Academy ponúka? Z matematiky to sú: Matematika pre najmenších, Aritmetika, Algebry či Základy geometrie. Taktiež aj fyzika, kódovanie, biológia a iné. Rozdelené sú aj podľa triedy zo základnej školy. Vaše deti sa tak môžu zdokonaliť práve takto z pohodlia domova. 

Narozdiel od Alltrails, Khan Academy je kompletne zadarmo. Prispieť jej môžete čisto na dobrovolnej báze pomocou tlačidla Donate. Či už je to 10, 20, 30, 40, 5O dolárov alebo viac je len na vás. Taktiež môžete prispievať na pravidelnej mesačnej báze alebo jednorazovo.

Zdroj: leverageedu.com

Insight Timer

Pre meditujúcich na celom svete poskytuje appka riadené meditácie v rôznych dĺžkach podľa pokynov „najlepších svetových odborníkov na meditáciu a všímavosť, neurovedcov, psychológov a učiteľov zo Stanfordu, Harvardu, Oxfordskej univerzity a ďalších“, ako uvádza v popise. 

Aplikácia ponúka rozsiahlu bezplatnú meditačnú knižnicu. Vďaka jednoduchej navigácií je vhodná pre začiatočníkov a skvelá pre pokročilých študentov. Insight Timer má k dispozícii aj živé podujatia, ako je joga, sledovanie nálady, súkromné mentorstvo a workshopy. 

Prémiová verzia Member Plus stojí 60 dolárov ročne s 30-dňovou bezplatnou skúšobnou verziou, ak sa zaregistrujete na ich webovej stránke. Ak tento článok číta aj majiteľ androidu, dobrá správa pre neho! Aplikácia je pre obe platformy iOS aj Android. 

Photomath

Aplikácia, ktorá vám zachráni ťažké časy v škole! Žiadne zlé známky z matematiky či iných predmetov, kde sú vzorce základom všetkého. Poznáte to, keď sa aj na hodinu zaseknete pri jednom probléme a neviete čo máte robiť?

Photomath je študijný nástroj, ktorý používateľovi umožňuje odfotiť si hociaký príklad. Aplikácia ho naskenuje a daný príklad potom vloží do algoritmu aplikácie, ktorý poskytuje podrobné pokyny, ako ho vyriešiť rovno aj s výsledkom. Vaše štúdium je tak zachránené.

Jediná nevýhoda je, že musíte písať pekne, aby Photomath dokázal príklad naskenovať a vyriešiť. Poprípade, je tu možnosť daný príklad ručne vpísať do Photomathu, ak však ide o komplikované vzorce, vkladanie vám zaberie poriadný kus času, ktorý môže byť rozhodujúci.

Aplikácia je zdarma a podporovaná oboma platformami, či už iOS alebo Android. Ak hľadáte podobnú aplikáciu ako je Photomath, appka Math je odpoveďou na vaše otázky. Je vyvinutá spoločnosťou Microsoft, takže sa môžete na jej presnoť spoľahnúť.

PhotoMath 1

zdroj: electronicproducts.com

DuoLingo

Opäť sme pri vzdelávani. Narozdiel od Khan Academy je DuoLingo jedná veľká hra. Na začiatku si zvolíte, aký jazyk by ste sa chceli naučiť. Následne si prejdete rozriaďovacím testom, ktorý pomôže aplikácií určiť, ako daný jazyk ovládate. To vám umožní preskočiť základné leveli.

Získate množstvo minihier a malých lekcií, ktoré rozšíria vašu slovnú zásobu a vedomosti. Aplikácia vám dáva priestor naučiť sa nový jazyk bez ďalšieho tlaku zlých známok a obávanej hrozby zlyhania. Samozrejme sa nájde priestor, čo sa dá vytknúť a nie sú to práve drobnosti.

Základná verzia má svoje medze. Najväčšou je limitovaný počet životov, ktoré ak miniete,na určitý čas ste skončili. V tomto je platená verzie lepšia, keďže vám umožňuje nekonečno životov. Môžete sa tak vzdelávať od rána do večera. Tu však výčitky nekončia.

Ide o prepracovanú a uživateľský príjemnú aplikáciu. Snaží sa vám pomôcť vytvoriť návyk, aby ste sa vzdelávali každý deň. A to tak, že vám posiela veľký počet chytľavých upozornení, ktoré vás znova prilákajú ku vzdelaniu. A čo cena? Individuálny plán stojí 47,99 €, family zasa 71,99 €.

Ako sa chcete vzdelávať bez kvalitného zariadenia? Nájdete ich na našom e-shope za okulahodiace ceny!

Záver

Mobil je dobrý radca ale zlý pán. O tom svedčia aj tieto aplikácie. Môžu vám slúžiť k lepšiemu zdraviu, vzdelaniu, či štúdiu. Táto dobrá stránka má aj opačnú polovičku, kedy sa to môže jednoducho vymknúť spod kontroly. Preto si dávajte pozor, koľko času trávite na mobile.