Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

Novinky, ktoré nám Apple predstaví už túto jeseň

Tak, ako je isté, že slnko každé ráno vyjde, je isté, že Apple na jeseň zorganizuje svoju tradičnú konferenciu. Ako býva zvykom, jej najočakávanejší produkt je najnovší iPhone. Okrem neho sa fanúšikovia môžu tešiť na ďalšie užitočné novinky, ktoré si zamilujú. Aké sú to? Zistili sme pre vás.

Apple event peak performance 16

zdroj: nextpit.com

Rekapitulácia tohto roka

Tento rok sa stihli konať už 2 Apple konferencie, na ktorých boli predstavené zaujímavé produkty. Prvý event mal názov Peek Performance a konal sa 8. marca 2022. Predstavená bola 3. generácia iPhone SE s 5G a čipom A15. 

Dočkali sme sa aj 5. generácie iPadu Air s čipom M1 a 5G, hybrid Mac mini/Mac Pro s názvom Mac Studio s novým špičkovým čipom M1 Ultra a Studio Displej, nový 27-palcový 5K displej, ktorého cena je 1 599 dolárov.

Apple usporiadal 6. júna akciu Worldwide Developers Conference kde predstavil nové produkty. Medzi nimi aj iOS 16, iPadOS 16, macOS 13 Ventura, watchOS 9 a tvOS 16. Všetky sú k dispozícii vývojárom na testovanie a budú vydané na jeseň.

WWDC tiež zažilo prvé odhalenie hardvéru, ktoré sme mali v júni po niekoľkých rokoch, pričom Apple predstavilo M2 MacBook Air a M2 13-palcový MacBook Pro. Na čo sa môžeme tešiť tento september?

iPhone 14

V roku 2022 očakávame štyri modely iPhone 14, vrátane 6,1-palcového iPhone 14, 6,7-palcového iPhone 14 Max, 6,1-palcového iPhone 14 Pro a 6,7-palcového iPhone 14 Pro Max. Verzia Mini už viac nebude súčasťou najnovších modelov iPhone.

Očakáva sa, že modely iPhone 14 Pro budú disponovať „dierovacím“ dizajnom, ktorý odstraňuje zárez pre väčšiu plochu displeja. Predná kamera bude umiestnená v malom výreze a hardvér Face ID bude v druhom výreze v tvare tabletky. 

Tieto technológie výrez bude obsahovať:

  • Infračervená kamera
  • Senzor priblíženia
  • Senzor svetla
  • Reproduktor
  • Mikrofón
  • Predná kamera
  • Bodový projektor

Modely s označením Pro sa dočkajú 48 megapixelového zadného fotoaparátu. Očakáva sa, že modely iPhone 14 budú vyzerať ako iPhone 13 s rovnakým plochým dizajnom. Okrem zmien displeja dôjde aj k zmene dizajnu tela. Očakávať tak môžeme hrubšie šasi.

zdroj: gearrice.com

Dočkajú sa aj Apple Watch

Apple Watch Series 8 by mohli získať nové zdravotné funkcie, ktoré zahŕňajú snímanie teploty a detekciu spánkového apnoe. Zároveň aj pokročilejšie funkcie, ako je monitorovanie hladiny glukózy v krvi, meranie krvného tlaku a ďalšie.

Séria 8 by pravdepodobne bude zahŕňať detekciu autonehody a očakáva sa, že bude existovať odolný model, ktorý lepšie vydrží extrémne použitie. Spolu so sériou 8 očakávame, že v rovnakom čase príde aj Apple Watch SE.

iPad Pro

Hovorí sa, že Apple obnoví iPad Pro v roku 2022 a 11-palcový model by mohol dostať rovnaký mini-LED displej ako v roku 2021 12,9-palcový iPad Pro. Možnosťou je aj sklenená zadná strana, ktorá by umožňovala bezdrôtové nabíjanie. 

Mac Pro a Mac mini

Apple pracuje na aktualizovanej verzii Mac Pro, ktorá by mohla obsahovať kremíkový čip s až 40 výpočtovými jadrami a 128 grafickými jadrami. To by predstavovalo dvojnásobný výkon oproti M1 Ultra v Mac Studio.  

Apple vyvíja špičkovú verziu Macu mini, ktorá bude obsahovať ďalšie porty a výkonnejší silikónový čip Apple. Očakáva sa, že bude používať čipy M1 Pro a M1 Max a môže mať nový dizajn. Neexistujú žiadne konkrétne informácie o tom, kedy by mohla byť zverejnená.

article thumbnail

zdroj: appleinsider.com

Airpods Pro

Apple pracuje na novej verzii AirPods Pro s kompaktnejším dizajnom a novým bezdrôtovým čipom. Dizajn eliminuje krátku stopku, ktorá trčí zo spodu, čo má za následok zaoblenejší tvar, ktorý sa dizajnom približuje konkurenčným bezdrôtovým slúchadlám od Googlu.

Produkty s neznámym dátumom zverejnenia

Nízkonákladový iPad – Apple pracuje na novej verzii lacného iPadu, ktorý by mal obsahovať väčší 10,5-palcový displej, čip A14, 5G a USB-C port. Vďaka nemu sa stane iPad dostupnejší pre všetkých, ktorí túžia po novom tablete od Apple.  

Väčší iMac – chystá sa verzia iMacu s väčšou obrazovkou, ktorá sa bude predávať spolu s 24-palcovým modelom. Tento iMac by sa bude nazývať „iMac Pro“. Môže obsahovať dizajn ako má Pro Display XDR, 27-palcový mini-LED displej s technológiou ProMotion. 

14 a 16-palcový MacBook Pro – na ceste sú aj aktualizovaných verziách 14 a 16-palcových modelov MacBook Pro, ktoré budú využívať čipy M2 Pro a M2 Max. Čip M2 Max bude obsahovať 12-jadrový CPU a 38-jadrový GPU. 

Náhlavná súprava AR/VR – Apple pracuje na náhlavnej súprave s rozšírenou/virtuálnou realitou, o ktorej sa hovorí, že obsahuje špecializovaný špičkový displej a vstavaný procesor.  Vstup bude cez dotykové panely, hlasovú aktiváciu a gestá rúk a vysokú cenu 3000 dolárov.

Záver

Predpovedať, ako bude vyzerať budúca konferencia, nie je ťažké. Vždy sa však môže udiať hocičo a celá konferencia sa ani konať nemusí. To, ako to nakoniec bude, ukáže až september. Dovtedy si môžete prečítať o 5 najčastejších problémoch s MacBookom.