Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

Prečo Gen Z obľubuje iPhone? Je za tým sila lovebrandu?

Generácia Z sú mladí ľudia narodený v období medzi koncom 90-tych rokoch až do roku 2010. Sú výnimočný tým, že že sú technicky zdatný rôznorodý, sociálne uvedomelý a politicky angažovaný. Gen Z sa radí medzi prvých osvojiteľov nových technológií a vždy hľadajú najnovšie pomôcky a aplikácie. Kde sa však nabrala toľká popularita k iPhone?

Gen Z consumer trends

Zdroj: nrf.com

 

iPhone alebo auto?

Aká značka vozidla sa vám vybaví, ak sa spomenie bohatstvo? Ktorá značka je podľa vás drahá v oblasti oblečenia či hodiniek? Čo je podľa vás drahý telefón? Tieto otázky majú spoločnú vec a tou je symbol bohatstva.

Počas histórie sa s bohatstvom a blahobytom spájali rôzne symboly. V dávnych dobách bolo vlastníctvo pôdy, dobytka alebo drahých kovov ako zlato a striebro symbolom bohatstva. V období stredoveku to bolo vlastníctvo majetkov, umenia a luxusného tovaru.

V 21. storočí je vlastníctvo luxusného auta alebo veľkého domu považované za symbol bohatstva. U Gen Z sa symbol bohatstva vyvinul tak, že zahŕňa vlastníctvo špičkových technologických produktov, ako sú smartfóny, notebooky a ďalšie zariadenia.

iPhone je jedným z tých produktov, ktorý sa v dnešnej dobe stal symbolom bohatstva a blahobytu. Elegantný dizajn, prémiové materiály a vysoká cena z iPhone robia atraktívnu možnosť pre tých, ktorí sa chcú chváliť svojimi peniazmi. 

Môže za to Apple?

Apple si vybudoval silnú identitu značky, ktorá rezonuje s mnohými členmi Gen Z. Značka Apple je spojená s inováciami, dizajnom a kreativitou, čo je v súlade s hodnotami a ambíciami mnohých mladých ľudí.

Keď si niekto zaobstará nový iPhone, často sa stane veľmi lojálnym k značke. Je to preto, že produkty Apple sú známe svojou kvalitou, odolnosťou a dlhou životnosťou a ekosystém iOS uľahčuje prepínanie medzi zariadeniami bez straty dát alebo funkcií. 

Výsledkom je, že členovia Gen Z môžu naďalej používať iPhone aj v nadchádzajúcich rokoch. Ekosystém aplikácií pre iOS je jedným z najrobustnejších a najrozmanitejších na svete a ponúka širokú škálu aplikácií pre všetko od produktivity až po zábavu. 

IPhone är fortfarande nr 1 med Gen Z och social fobi är en stor anledning

Zdroj: crast.net

 

Influencer marketing funguje!

Mnoho celebrít a influencerov, ktorí majú veľký vplyv na členov Gen Z, je známych používaním iPhonov. Platformy sociálnych médií ako Instagram a TikTok, ktoré sú populárne medzi Gen Z, sú plné obrázkov a videí celebrít a ovplyvňovateľov, ktorí používajú iPhone.

To vytvára dojem, že vlastniť iPhone nie je len funkčná voľba, ale aj žiaduci a ašpirujúci symbol statusu. Pre mnohých mladých ľudí nie je používanie iPhonu len o tom, že majú kvalitné zariadenie, ale aj o tom, ako sa zladiť s určitým životným štýlom a identitou.

Okrem jednotlivých celebrít a influencerov je silnou kultúrnou silou aj samotný Apple. Identita značky spoločnosti je úzko spätá s jej produktmi a jej reklamné a marketingové kampane sú známe svojou emocionálnou rezonanciou a kultúrnou relevantnosťou.

Apple je tiež známy tým, že spolupracuje s umelcami a hudobníkmi, čo môže pomôcť posilniť vnímanie, že iPhone nie je len kus technológie, ale kultúrny symbol, ktorý predstavuje kreativitu, inováciu a individualitu.

V spojení s prírodou

Ekologickosť a životné prostredie sa stáva čoraz dôležitejšími pre mnohých členov Gen Z. Výsledkom je, že záväzok spoločnosti Apple k udržateľnosti je hlavným faktorom, prečo sa veľa mladých ľudí rozhodne používať telefóny iPhone.

Apple v posledných rokoch zapracoval na zlepšení environmentálnej udržateľnosti. Spoločnosť sa zaviazala využívať 100% obnoviteľnú energiu vo svojich prevádzkach a značne investovala do projektov obnoviteľnej energie, ako sú solárne a veterné farmy. 

Spoločnosť Apple sa tiež snažila znížiť množstvo odpadu z obalov, ktorý vytvárajú jej produkty, a zaviedla recyklačné programy, ktoré zákazníkom pomôžu zodpovedne likvidovať staré zariadenia.

Okrem toho, Apple výrazne pokročil v znižovaní svojej uhlíkovej stopy tým, že navrhuje produkty, ktoré sú energeticky efektívnejšie. Vo svojich produktoch používa recyklované materiály. 

Odeslaný screenshot obrázek

Zdroj: Apple.com

Záver

Mladí ľudia, ktorí sa rozhodli používať iPhone, cítia, že podporujú spoločnosť, ktorá zdieľa ich hodnoty a je odhodlaná mať pozitívny vplyv na svet. To môže prispieť k pocitu hrdosti a spojenia so značkou, čím sa posilní ich lojalita k Apple a jej produktom.