Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

Nová vlajková loď od Samsungu? Čo dokáže model Galaxy S23

Každý model o niečo posúva moderné technológie o krok bližšie. Častokrát sú nové kusy aj od najväčších technologických firiem len o malých zmenách. Ani Samsung Galaxy S23 nie je o vynájdení kolesá. Avšak prináša niekoľko zaujímavých noviniek, ktoré si získajú vašu pozornosť. Aké to sú? Dozviete sa v článku

The Galaxy S23 (top) and Galaxy S23 Plus (bottom)

Zdroj: cnet.com

 

Dvojité „D”

Dizajn a displej na najnovšom modeli s označením Galaxy S23 sú pastvou pre oči. Matný zadný panel S23 vytvára hladký, výrazný vzhľad, ktorý vyniká od konkurencie. Zatiaľ čo lesklé materiály znamenajú šmuhy škrabance, matný dizajn o vás nič neporiadne neprezradí.

Porovnajme si najnovší model s predchádzajúcim Galaxy S22. Minuloročný model má veľký výrez pre 3 šošovky fotoaparátu, ktorý sa líšil od zvyšku zadnej strany iným odtieňom. Zmenil to až S22 Ultra, ktorý rovnako ako všetky modely S23 prišiel v čistom jednofarebnom dizajne. 

Nové modely S23 sú síce čisté a uhladené zo zadnej strany. Avšak šošovky sú väčšie a viac vyčnievajú, čo znamená, že bez puzdra sa vám budú obíjať pri každom položení. Tento minimalistický matný vzhľad zdôrazňuje odtiene levanduľovej a krémovej farby.

Ak tieto farby nie sú vašimi favoritmi, Galaxy S23 môže byť váš aj v zelenej a Phantomovej čiernej. Samsung ponúka exkluzívne farby grafitovej a limetkovej. S23 Ultra prichádza v rovnakých farbách ako S23 ale s exkluzívnymi farbami nebesky modrá a červená.

Čo to zvládne?

Väčšina moderných smartfónov je v dnešnej dobe dosť rýchla. Ako obstal Galaxy S23? Tento telefón maká s bleskurýchlou odozvou, či už prepínate medzi desiatkami otvorených aplikácií alebo využívate multitasking na maximum.

Takýto výkon má na starosti procesor Snapdragon 8 Gen 2. Vďaka nemu bude pre vás náročné využiť potenciál tohto procesoru, ak ste len bežný používateľ telefónov. Dokonca ani náročné hry nijako neovplyvňujú rýchlosť a jednoduchosť multitaskingu.

Vo vnútri Snapdragon 8 a na vonok softvér OneUI 5.2 s najnovším Androidom 13. Jedná z výhod, ktorú S23 ponúka sú profily, ktoré si môžete na základe času alebo polohy. Napríklad v práci váš telefón vypne notifikácie a zapne nerušivé tapety. Podobne ako Focus od Apple.

 Samsung Galaxy S23 Ultra review

Zdroj: notebookcheck.net

Foťáky

Samsung to s fotoaparátmi v posledných rokov veľmi dobre vie. Práve preto patril S22 medzi top telefóny roka 2022. Najnovšia vlajková loď opäť robí skvelé snímky, ktoré hýria farbami ale tentoraz s niekoľkými pozoruhodnými vylepšeniami selfie fotoaparátu a nočných snímok.

(Svätá) trojica fotoaparátov sú úplne rovnaké ako na modeli S22. Ide o 50-megapixelový širokouhlý fotoaparát, 12-megapixelový ultraširokouhlý objektív pre extra-panoramatické zábery a 10-megapixelový teleobjektív, ktorý umožňuje pôsobivé 30-násobné priblíženie.

Ak radi fotíte objekty v diaľke, 30x Space Zoom na S23 je skvelá voľba. Pri použití plného 30-násobného priblíženia budete môcť čítať text aj na billboarde ale pocítite, že to nie je úplne ono. Na dosiahnutie najlepších výsledkov je 10-násobné priblíženie najlepšie. 

Základné vlajkové lode spoločnosti Samsung nemajú rovnaký 100-násobné priestorové priblíženie ako S23 Ultra, ale stále získate oveľa lepšie priblíženie ako na iPhone 14 (5x) alebo Pixel 7 (8x).

Selfie a video

Galaxy S23 prichádza s 12-megapixelovou selfie kamerou, ktorá ponúka okrem klasického aj oddialený režim skupinovej selfie. Obzvlášť na vás zapôsoí to, ako veľmi si môžete prispôsobiť svoje snímky pomocou rôznych filtrov.

Galaxy S23 dokáže natáčať video v rozlíšení 8K pri 30 FPS alebo až v rozlíšení 4K pri 60 FPS. Ako je to už pri každej generácii, fotoaparát Galaxy S23 je plný farieb a sýtosti, iPhone 14 robí zábery prirodzenejšie a Pixel 7 je niekde uprostred.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Zdroj: smartphones24.org

Batéria

Galaxy S23 je jeden z najlepších telefónov čo sa týka výdrže batérie na trhu. Jeho výdrž sa pohybuje okolo neuveriteľných 21 hodín. Niečo vám nesedí? Tento čas bol dosiahnutý pri nepretržitom prehrávaní 4K videa. Minuloročné modely zvládli len 13 až 14 hodín.

Ak sa vám vybije batéria, technológia Super Fast Charging 2.0 nabije telefón z 50 % na plné nabitie za menej ako hodinu. Aj keď všetko možno znie krásne a dokonalé, poďme sa pozrieť na tmavú stránku modelu Samsung Galaxy S23. Čo je na ňom tak otravné?

Množstvo zbytočných aplikácií

Ak je čo Samsungu vytknúť, tak to, že rozhranie OneUI je neprehľadné v porovnaní s Google Pixel. V telefóne sú predinštalované priečinky aplikácií Samsung a Microsoft, ktoré môžu byť užitočné, ak ste v ekosystéme Samsung alebo pre prácu na cestách. 

Pre všetkých ostatných sa tieto aplikácie môžu zdať ako zbytočné a mätúce. Aj keď sa to všetko dá jednoducho odinštalovať, ak položíte Galaxy S23 a Google Pixel vedľa seba, Pixel ponúka lepšiu používateľskú skúsenosť. 

Záver

Samsung Galaxy S23 robí najlepší telefón s Androidom ešte lepším. Ponúka rýchly výkon, skvelé všestranné fotoaparáty a jednu z najlepších výdrží baterie. Netreba zabudnúť ani na dizajn, ktorý lahodí očiam. A čo cena? Model S23 začína na 850 eur.