Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

Porovnali sme Apple TV s konkurenciou. Výsledok?

Apple TV znamená tisíce hodín zábavy a obsahu na jednom mieste. Seriály a filmy z celého sveta od detektívok až po rozprávky. Možnosť prístupu k službám ako je Netflix, Amazon Prime Video, Hulu a mnoho ďalších. Zapadol vám ovládač pod sedačku? Nepotrebujete ho, stačí, že máte Siri. Zrkadlite obsah z mobilu na televízor, hrajte hry a ovládajte chytrú domácnosť hlasom. To všetko ponúka Apple TV. Čím zaujme konkurencia? 

A photo of the third-gen Apple TV 4K on a TV stand.

Zdroj: theverge.com

Jeff Bezos VS. Tim Cook

Ak hľadáte dôvod, prečo uprednostniť Amazon Fire TV, veľa odlišností tam nie je. Obe spoločnosti ponúkajú až totožné vymoženosti. Od nekonečného množstva služieb typu Netflix, HBO, Disney+ až po hranie hier a ovládanie televízora pomocou hlasového asistenta.

V čom je najväčší rozdiel? Pre niekoho je to operačný systém. Apple TV beží na tvOS, Amazon zasa na Fire OS, čo je verzia Androidu. Pre iného je najväčší rozdiel v tom, že Apple TV má App Store. Amazon Fire TV ponúka prístup do Amazon Appstore a Google Play Store.

Patríte medzi vášnivých hráčov? Apple TV podporuje hranie hier, pričom používatelia môžu hrať hry pomocou ovládača Siri alebo samostatného herného ovládača. Amazon Fire TV tiež podporuje hranie hier a niektoré modely sa dodávajú so špeciálnym herným ovládačom.

Najväčšia bitka medzi týmito dvoma konkurenčnými produktmi končí na cene. Cena Apple TV a Amazon Fire TV sa líši v závislosti od konkrétneho modelu a funkcií. Vo všeobecnosti však Amazon Fire TV ponúka lacnejšie verzie ako Apple TV.

Ani Google nenechal nič na náhodu

Rovnako Amazon Fire TV aj Google Chromecast sa líšia svojími operačnými systémami. Táto technologická vychytávka od Google funguje na operačnom systéme Google Cast. 

Akým spôsobom prepínať kanály? Hlasovým asistentom alebo ovládačom. Zaujímavosťou je, že Google Chromecast neobsahuje žiaden obchod s aplikáciami a spolieha sa len na aplikácie vo vašom telefóne, ktorý môžete zrkadliť.

Veľký rozdiel oproti Google Chromecast a Apple TV je v tom, že Google neponúka žiadne možnosti na hranie hier. Kompenzuje si to s cenou, pretože jeho cena je o niečo lacnejšia ako pri Apple TV. 

Google Chromecast with Google TV on table style photo

Zdroj: androidauthority.com

Roku ako 4. do súboja?

Čo majú spoločné Apple a Roku? Obe sídlia v rovnakom štáte - California. Streamovacie zariadenia Roku umožňujú používateľom prístup k rôznym službám a obsahu vrátane filmov, televíznych relácií, hudby a hier na televízore. 

Zariadenia dokážete pripojiť na internet cez Wi-Fi a samozrejmosťou je aj ovládanie pomocou diaľkového ovládača alebo mobilnej aplikácie. Tieto streamovacie zariadenia v závislosti od typu dokážu vysielať až v 4K a sú implementované aj do typov televízorov.

Dobrou správou je, že Roku ponúka aj vlastný kanál s rovnakým názvom, avšak občas na vás vyskočí zopár reklám. Okrem toho nechýbajú ani platené verzie typu Netflix, Hulu a Amazon Prime Video.

Zariadenia Roku sú známe svojím jednoduchým používaním. Taktiež prichádzajú s cenovkou, ktorá nevyžmýka váš bankový účet. Celkovo je Roku obľúbenou voľbou pre tých, ktorí chcú mať prístup k obsahu bez toho, aby museli platiť za káblovú alebo satelitnú TV.  

Nvidia nie je len grafika

Bude NVIDIA Shield horúcim želiezkom do ohňa a zlatým klincom nášho zoznamu? Prvé zariadenie NVIDIA Shield bolo vydané v roku 2013 a odvtedy sa rad rozšíril o niekoľko modelov s rôznymi funkciami a možnosťami.

Jednou z kľúčových vlastností je hardvér, ktorý je navrhnutý tak, aby poskytoval vysokokvalitné streamovanie filmov a hier. Shield je poháňaný procesorom NVIDIA Tegra, ktorý je optimalizovaný pre hry a aplikácie s rozlíšením až 4K Ultra HD a HDR obrazom.

Čo je na tomto zariadení jedinečné? Prepojenie so softvérom Nvidia Geforce Now. Môžete tak streamovať hry z cloudu do Shield, čo vám umožní hrať hry bez potreby výkonného počítača. Zariadenie tiež podporuje predplatné typu Netflix, Amazon Prime Video a Hulu.

Nechýba ani prepojenie s Obchod Play, odkiaľ môžete sťahovať ďalšie programy a hry pre ešte lepší zážitok. Opäť tak platí, že Nvidia do s hardvérom určeným na hranie hier skutočne vie. Aj napriek tomu, že sa aktuálne nazýva svetovým lídrom v oblasti umelej inteligencie.

Controlling Apple TV 4K using an Apple Watch.

Zdroj: digitaltrends.com

Záver

V skratke povedané: Apple TV je pre tých, ktorí majú radi Apple ekosystém, nevadí im vyššia cena a chcú sa na veci spoľahnúť. Lacnejšie verzie sú od Amazonu, Roku a Google spolu s prednastaveným Androidom. Nvidia je dokonalá pre hráčov. Čo si vyberiete vy?