Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

Ako nastaviť Apple Watch vašim deťom?

Rodinné nastavenia v systéme watchOS 7 a novšom umožňuje členom rodiny, ktorí nemajú vlastný iPhone, využívať funkcie a výhody hodiniek Apple Watch. Títo členovia tak môžu využívať základné funkcie, ako telefonovanie, odosielanie správ a zdieľanie svojej polohy s vami.

GBD Game Smart Watch for Kids

Zdroj: thespruce.com

Ako na to?

Najprv si hodinky nasaďte a zapnite. Ak hodinky Apple Watch nie sú nové, najskôr ich vymažte a pridajte nanovo. Potom stlačte a podržte bočné tlačidlo, kým neuvidíte logo Apple. Následne Držte Apple Watch blízko vášho iPhone. 

Počkajte, kým sa na iPhone nezobrazí: „Na nastavenie týchto hodiniek Apple Watch použite svoj iPhone“, potom klepnite na “Pokračovať.“ Ak sa vám táto správa nezobrazuje, otvorte na iPhone aplikáciu Watch, klepnite na “Všetky hodinky“ a potom na “Pridať nové hodinky.“

Klepnite na “Nastaviť pre člena rodiny“ a potom “Pokračovať na ďalšej obrazovke.“ Následne sa zapne selfie kamera, do ktorej budete musieť nasmerovať vaše hodinky. Vycentrujte ciferník v hľadáčiku na iPhone a potom počkajte na správu, že vaše Apple Watch sú spárované. 

Ak nemôžete použiť fotoaparát, klepnite na “Spárovať Apple Watch manuálne“ a potom postupujte podľa zobrazených krokov. Ostáva vám už len ťuknúť na “Nastaviť Apple Watch.“

 

Pokračujeme ďalej 

Po všetkých úspešne zvládnutých krokov však stále nie ste na konci. Polovica je ale za vami. Teraz vám ostáva ešte nastaviť prístupový kód. To urobite tak, že klepnete na položku “Súhlasím so zmluvnými podmienkami“ a potom vyberte veľkosť textu na hodinkách.

Následne nastavte prístupový kód, aby boli hodinky v bezpečí a ďalší krok je za vami, ani to nebolelo však? Teraz si budete nastavovať člena rodiny. Vyberte člena rodiny, ktorý bude používať Apple Watch v možnostiach. Ak sa nezobrazia, klepnite na “Pridať člena rodiny.“

Zadajte heslo Apple ID člena rodiny a potom klepnite na “Ďalej.“ Zapnite možnosť “Opýtať sa na nákup,“ ak chcete udeliť súhlas na akékoľvek sťahovanie alebo nákupy uskutočnené na hodinkách Apple Watch osobou, ktorá hodinky bude používať.

Mobilné siete a Wi-Fi

Ešte nie sme u konca, už len malé detaily. Ak váš poskytovateľ mobilných služieb pre iPhone podporuje rodinné nastavenia, môžete si hodinky pridať do dátového plánu počas tohto kroku.

Ak váš operátor nepodporuje toto nastavenie alebo chcete použiť iného, vyberte možnosť “Teraz nie.“ Použitie iného operátora z tohto zoznamu a priamo ho kontaktujte, aby ste si nastavili svoj mobilné dáta. Ďalej vyberte, či chcete zdieľať vaše Wi-Fi pripojenie s hodinkami.

Na nasledujúcich obrazovkách zvoľte, či chcete nastaviť ďalšie funkcie Apple Watch. Patria sem lokalizačné služby pre aplikáciu Find My, Siri, Apple Cash Family, správy v iCloude, zdravotné údaje, núdzové kontakty, lekárske ID, sledovanie trasy tréningu a fotografie.

Apple Event 2020

Zdroj: techradar.com

Koniec alebo bonus?

Na Apple Watch dokážete zvoliť zdieľané kontakty. Zobrazí sa vám výzva na nastavenie kontaktov, ktoré budú dostupné na Apple Watch. Pre povolenie, musíte mať povolené kontakty v iCloude.

Potom si môžete vybrať dôveryhodných ľudí z vašej vlastnej aplikácie Kontakty a zdieľať ich na Apple Watch. Tieto zdieľané kontakty môžete neskôr spravovať a nastaviť obmedzenia v časti Čas pred obrazovkou na vašom iPhone.

Ako ďalej spravovať tieto nastavenia?

Svoj iPhone môžete použiť na úpravu nastavení a prispôsobenie funkcií hodiniek. Ako na to, aby ste si to do budúcna zapamätali a bolo to pre vás jednoduché?  

  • Otvorte aplikáciu Apple Watch na iPhone, ktorý ste použili na nastavenie hodiniek,
  • Ťuknite na “Všetky hodinky,“ 
  • Klepnite na “Hodinky“ v časti “Rodinné hodinky“ a potom na “Hotovo,“
  • Vyberte nastavenie, ktoré chcete upraviť.
  • Here's how to pre-order the new Apple Watch & iPad

Zdroj: usatoday.com

Dostupnosť funkcií a aplikácií

Zopár šikovných funkcií, na ktoré sa môžete tešiť zahrńajú aj:  

  • Upozornenia na vysoký a nízky srdcový tep,
  • Variabilita srdcovej frekvencie (HRV),
  • Stabilita pri chôdzi a detekcia pádu

Nasledujúce funkcie a aplikácie nie sú k dispozícii: Lieky, frekvencia dýchania, upozornenia na nepravidelný srdcový rytmus, EKG, Sledovanie cyklu, Spánok, Teplota na zápästí, Krvný kyslík, Audioknihy, Diaľkové ovládanie, Správy, Domov a Skratky. 

Ako sú na tom vaše Apple Watch? Ak cítite, že by si zaslúžili prechod na novšiu verziu, nemusíte chodiť ďaleko. U nás na e-shope vám padnú hneď do oka