Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

Chcete pracovať pre Apple? Toto musíte spĺňať!

Tim Cook odhalil 4 vlastnosti, ktoré Apple hľadá u uchádzačov o zamestnanie. Podľa neho vraj neexistujú žiadne hlúpe otázky na pohovore. Verí, že úspech spoločnosti Apple závisí od jej kultúry a od toho, koho najíma. Pre neho je tak schopnosť spolupracovať, kreativita, zvedavosť a odbornosť prioritou.

Working from her own home, Yaprak helps a customer over the phone

Zdroj: apple.com

Víťazný vzorec

Riadiť sa týmto 4 hodnotami je pre nás dobrý vzorec," povedal Cook. Poznamenal, že vlastnosti uvedené vyššie prispievajú k ambicióznej a podpornej kultúre na pracovisku. Nie je to tak, že niekto ide do kúta a sám príde na to, ako vytvoriť novú technológiu," uviedol.

Pri navrhovaní produktov využívame pocit v nás, že ak sa s vami podelím o svoj nápad, že tento nápad porastie a bude sa zväčšovať a zlepšovať,“ povedal Cook a dodal: „Tento proces je spôsob, akým Apple vytvára svoje nové produkty. 

Prečo si Tim Cook tak veľmi potrpí na kreativitu a zvedavosť? Apple hľadá ľudí, ktorí rozmýšľajú inak. Niekoho, kto sa „môže pozrieť na problém a nenechať sa chytiť dogmou o tom, ako bol problém vždy vyriešený,“ povedal.

Keď hovoril o zvedavosti, šéf Apple dodal: "Je to klišé, ale neexistujú žiadne hlúpe otázky. Je úžasné, keď sa niekto začne pýtať ako dieťa." Medzitým to prichádza niekoľko dní po tom, čo pán Cook povedal, že v svetových technologických firmách stále nie je dosť žien. 

V rozhovore pre BBC uviedol, že „technológia nedosiahne takmer to, čo by mohla dosiahnúť bez rôznorodej pracovnej sily.” Povedal, že neexistujú žiadne dobré dôvody prečo by ženy nemali zastupovať vysoké pozície. 

Najčastejšie požiadavky, ktoré Apple uvádza vo svojích pracovných ponukách sú:

  • Nadšenie pre Apple, inšpirácia a vzdelávanie ostatných o všetkom, čo Apple ponúka,
  • Individuálny prístup,
  • Mať silné ľudské schopnosti, byť prístupný, dobrý poslucháč a empatický.
  • Byť pútavý vzor pre iných,
  • Nutnosť byť flexibilný. Pracovná doba závisí od ich potrieb.

Na Utah Tech Tour v októbri 2016 Cook povedal, že Apple hľadal nesprávnych zamestnancov. Ani superhrdinovia nedokážu všetko zvládnuť sami. Aj keď je okolo veľa zlých ale šikovných ľudí, organizácia hľadá ľudí, ktorí radi spolupracujú.

Apple už skôr uviedol vo vyhlásení, že spoločnosť sa vždy silne venovala vytváraniu a udržiavaniu prostredia, ktoré je príjemné pre všetkých zamestnancov. Tvrdenia zamestnancov o „toxickej“ atmosfére, ktoré sa objavili minulý rok sú tak vyvrátené.

Part Time Customer Service Jobs From Home, Best Paying Customer Service  Jobs From Home @ Click Now!! @

Zdroj: puranigadi.com

Ako vyzerá pohovor v Apple? 

Prvý pohovor môže obsahovať niekoľko otázok o vašom životopise, ale zvyšok sa zameriava na behaviorálne a technické otázky. Počas tejto fázy pohovoru by ste mali byť pripravení odpovedať na otázku zameranú k samotnej pozícií.

Pri všetkých týchto rôznych kolách a stretnutiach vás pravdepodobne zaujíma, ako dlho trvá celý proces pohovoru s Apple. Dokončenie celého procesu pohovoru trvá kandidátom 1 až 4 mesiace. 

Na rozdiel od iných spoločností, ako sú Microsoft alebo Meta, Apple nie je vo svojich procesoch taký konzistentný. Zaujímavosťou je, že nepotrebujete predchádzajúce skúsenosti zo zamestnaní pretože je Apple otvorený školeniam nových zamestnancov. 

Kto chce, ten si cestu nájde

Vedenie pohovoru je zručnosť, ktorá sa dá naučiť. Len preto, že proces prijímania zamestnancov spoločnosti Apple je neuveriteľne náročný, neznamená to, že svoje šance nemôžete zlepšiť skúšaním a cvičením.

Na to slúži falošný pohovor v, ktorý vám pomôže dať všetko dohromady a naučiť sa, ako zvládnuť pohovory pomocou simulácie skutočného zážitku. Najlepšie falošné pohovory sa robia s bývalými náborovými manažérmi či profesionálnym kariérnym poradcom.

Každý, kto sa dostane do procesu prijímania zamestnancov spoločnosti Apple, je maximálne kvalifikovaný pre svoju pozíciu. Vaše technické zručnosti budú pravdepodobne na rovnakej úrovni ako všetci ostatní.

Záver

Aj keď nikoho nepoznáte, kto by priamo pracoval pre Apple, neznamená to, že nemáte šancu sa k tomu dostať. Budete však potrebovať tvrdo a odhodlane pracovať a pripraviť sa na zmenu vo svojom živote. Avšak pripomíname: Kto chce, ten si cestu nájde.