Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

Všetky funkcie, ktoré AirPods Pro 2 ponúkajú

Na slúchadlách AirPods je vždy čo objavovať. Či už ide o AirPods Pro 2, AirPods Max alebo akékoľvek iné. Dnes sa zameriame na tie najlepšie funkcie, ktoré Airpods Pro 2 ponúkajú. Možno ste ich ani nepoznali, avšak po tomto článku ich začnete využívať na dennej báze. Človek sa predsa učí každý deň. 

Apple AirPods Pro 2 review – fitness tested!

Zdroj: connectthewatts.com

Extra rýchle párovanie

Proces párovania na AirPods Pro 2 trvá 3 sekundy. Otvorte nabíjacie puzdro, počkajte na výzvu na telefóne, klepnite na Pripojiť a máte hotovo. Nemusíte sa obávať opakovania týchto krokov na ostatných zariadeniach Apple, pokiaľ používate rovnaký účet iCloud. 

To znamená, že po spárovaní slúchadiel AirPod s iPhonom sa slúchadlá AirPods automaticky spárujú s hodinkami Apple Watch, iPad, Mac alebo Apple TV. S párovaním ešte nekončíme, môžete ich spárovať dokonca s inými zariadeniami, ktoré nie sú od Apple.

Párovanie s inými zariadeniami

Všimli ste si niekedy malé tlačidlo na zadnej strane nabíjacieho puzdra? Vďaka nemu dokážete spárovať slúchadlá AirPods so ľubovolným zariadením Android alebo čímkoľvek iným, čo nefunguje s čipmi od Apple.

Ak chcete začať párovanie, vložte slúchadlá AirPods do puzdra, potom odklopte veko a stlačte a podržte malé tlačidlo na zadnej strane nabíjacieho puzdra. Po pár sekundách začne malé LED svetlo pulzovať na bielo. 

Potom by sa mali zobraziť v nastavení párovania Bluetooth na telefóne s Androidom, počítači alebo televízore. Majte na pamäti, že keď sa spárujete s produktom, ktorý nepochádza od Apple, stratia veľkú časť funkcií.

Vytiahnutím jedného slúchadlá z ucha hudba neprestane hrať a ovládacie prvky prehrávania tiež nebudú fungovať. Ak sa chcete vrátiť k používaniu slúchadiel AirPods s vaším iPhone, stačí znova vybrať „AirPods“ v nastaveniach Bluetooth na iPhone a znova sa spárujú.

AirPods Pro

Zdroj: engadget.com

Stratené slúchadlo?

Jednotlivé slúchadlá AirPods sa dajú ľahko stratiť, ale našťastie ich môžete vystopovať pomocou aplikácie Find My. Ak sú vaše slúchadlá prepojené s Apple ID a na iPhone ste nastavili funkciu Find, budete si môcť zobraziť poslednú polohu slúchadiel AirPods na mape. 

Ak stratíte jeden AirPod, môžete ho vyzvať, aby prehral zvuk, aby ste ho mohli nájsť, pokiaľ bude pripojený cez  Bluetooth. Môžete to urobiť spustením aplikácie Find My, prechodom na kartu Zariadenia, klepnutím na AirPod a stlačením možnosti Prehrať zvuk. 

S iOS 15 Apple rozšíril rozsah funkcie Find My, takže teraz môžete nájsť stratené AirPods Pro alebo AirPods Max ešte predtým, než sa dostanú do dosahu Bluetooth.

Priestorový zvuk 

Ak máte slúchadlá AirPods, AirPods Pro alebo AirPods Max 3. generácie, budete môcť využiť priestorový zvuk. Táto technológia vytvára 360-stupňový efekt priestorového zvuku pri sledovaní televízie, počúvaní hudby alebo účasti na FaceTime hovoroch. 

Ak ho chcete zapnúť alebo skontrolovať, či je zapnuté, uistite sa, že slúchadlá sú pripojené k vášmu iPhonu alebo iPadu cez Bluetooth. Potom klepnite na Nastavenia > Bluetooth a vyberte AirPods. Stlačte ikonu „i“ a vyberte možnosť Priestorový zvuk. 

Výdrž batérie

Len málokto používa Airpods tak často, aby ich dokázal za jeden deň kompletne vybiť. Pokiaľ ju chcete predĺžiť teoreticky do nekonečna, stačí aby ste používali len jedno slúchadlo. Akonáhle sa vybije, dajte ho nabíjať a používajte to druhé. Takto ich môžete striedať navždy.

Stereo len s jedným slúchadlom

Ak chcete počúvať hudbu a zároveň robiť iné veci, vložte jedno slúchadlo, kým druhé je v puzdre. Napumpuje stereo signál do jedného púčika. V opačnom prípade, keď sú obe slúchadlá AirPod von, bude mať stereo iba jedno ucho.

AirPods Pro 2 Hand

Zdroj: connectthewatts.com

Skontrolujte batériu pomocou iPhone

Pokiaľ ide o kontrolu stavu batérie AirPods a nabijacieho puzdra, máte 2 možnosti: 

  • Môžete otvoriť nabíjacie puzdro vedľa iPhone (funguje to aj na iPad a iPod Touch), čo by malo vyzvať váš telefón, aby zobrazil kontextové okno so stavom batérie
  • Pridajte miniaplikáciu batérie na panel Centrum upozornení. Majte na pamäti, že miniaplikácia Batéria bude obsahovať slúchadlá AirPods, iba ak ich aktívne používate

Záver

Pravdou je, že existuje ešte množstvo ďalších funkcií, ktoré sú viac než užitočné. Preto môžete očakávať, že v budúcnosti prídeme s pokračovaním. Zatiaľ si môžete skúšať funkcie, ktoré sme vám priniesli v tomto článku.