Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

Bude Metaverse budúcnosť? Tim Cook ma na to iný názor

Veľké spoločnosti majú za úlohu predkladať svoje plány s metaverse. Popredným investorom do tohto projektu je aj Mark Zuckerberg, spoločnosť Disney a Microsoft. Prečo je generálny majiteľ Apple proti Metaverse a čo by ho mohlo v budúcnosti nahradiť?

Zdroj: finextra.com

 

Názor Tima Cooka

Podľa slov generálneho majiteľa Apple, metaverse nemôže byť budúcnosťou, z toho dôvodu, že priemerný človek nedokáže vysvetliť význam tohto projektu. Tento pojem sa spája hlavne s virtuálnou realitou, kde môžu používatelia tráviť svoj čas. 

Virtuálny svet už existuje, avšak nie je dostupný pre bežných používateľov. Preto o neho majú záujem veľké spoločnosti, ktoré svojimi VR zariadeniami umožnia vstúpiť do tohto sveta aj bežným ľuďom.

Plánuje Apple AR/VR zariadenie?

Cook je tiež veľkým zástancom AR a Apple údajne vyvíja AR/VR headset, ktorý by sa mohol dostať na trh v roku 2023. Budúcnosť AR bude oveľa, oveľa ďalej ako dnešné aplikácie. Stane sa táto myšlienka od Tima Cooka realitou?

Myslí si, že AR je mohutná technológia, ktorá ovplyvní všetko. Predstavte si, že by ste zrazu mohli učiť s AR a demonštrovať veci týmto spôsobom. Ako som povedal, naozaj sa obzrime späť a premýšľame o tom, ako sme kedysi žili bez AR,“ hovorí Tim Cook. 

Taktiež navrhol, aby ľudia nakoniec uvažovali o AR rovnako ako o internete: všadeprítomný a ťažko sa bez neho dá žiť. Samozrejme, pokiaľ sa k tomuto dopracujeme, potrvá no ešte nejakú tú dobu. Prínos pre ľudstvo to však môže mať ohromný.

Zamyslite sa nad budúcnosťou a obzrite sa späť, budete sa diviť, ako ste viedli svoj život bez rozšírenej reality," povedal Cook. „Rovnako ako dnes sa pýtame: Ako ľudia ako ja vyrastali kedysi bez internetu?‘“

Zwei Metaverse Avatare geben sich die Hand

Zdroj: ispo.com

Čo je vlastne Metaverse?

Metaverse je koncept online 3D vesmíru, ktorý kombinuje viacero rôznych virtuálnych priestorov. Môžete si to predstaviť ako budúcu repliku internetu. Metaverse umožní používateľom pracovať, stretávať sa, hrať sa a socializovať sa spolu v týchto 3D priestoroch.

Metaverse zatiaľ kompletne nie je vyvinutý, ale niektoré platformy obsahujú prvky podobné metaverse. Videohry sa v súčasnosti dostávajú najbližšie k tomu, čo môžeme očakávať od metaverse. Vývojári posunuli hranice hier vďaka lepšej grafike a prepracovanému dizajnu.

Keďže sa ľudia ocitnú v tomto virtualnom svete, budú sa chcieť zabávať a taktiež si aj zarobiť. Preto sa vytvorí pojem virtuálna ekonomika, kde budú môcť používatelia platiť za pomoci virtuálnych tokenov, kryptomien a NFT.

Metaverse by tiež profitovala z používania krypto peňaženiek, ako sú Trust Wallet a MetaMask. Technológia blockchain môže tiež poskytnúť transparentné a spoľahlivé systémy riadenia.

 Túžite pracovať efektívnejšie? Ušetríte na používaných zariadeniach a majte najnovšie zariadenia neustále k dispozícií. 

Prečo sa nechať zasvätiť?

Ak stále nechcete naskočiť do sveta Metaverse, môžete sa pripraviť o slušný balík peňazí. Tak, ako mnohí ľudia ľutujú, že pred 20 rokmi nakúpili Bitcoin, podobná príležitosť môže byť aj s Metaverse. 

Aby toho nebolo málo, možný záujem o platenie kryptomenami v Metaverse môže samotné ceny vyhnať opäť do výšin. Aj z tohto dôvodu sa kryptomeny stále považujú za možné potencionálne spôsoby príjmu do budúcna. Tento článok však neslúži ako finančná rada.

Blockchain, aplikácie podobné metaverse už existujú a poskytujú ľuďom plnohodnotný príjem. Napríklad Axie Infinity je hra, na ktorej môžete zarobiť, a aktuálne je trendy. SecondLive a Decentraland sú ďalšími príkladmi úspešného mixu blockchainu a VR aplikácií.

Keď sa pozrieme do budúcnosti, veľkí technologickí giganti sa snažia ísť cestou. Decentralizované aspekty blockchainového priemyslu však umožňujú aj menším hráčom podieľať sa na vývoji metaverse. 

Meta is desperately trying to make the metaverse happen | MIT Technology  Review

Zdroj: technologyreview.com

Záver

Ľudstvo zažilo za svoju existenciu množstvo vynálezov a noviniek. Všetko nám to mu uľahčiť každodenný život. Vždy však išlo o fyzické vychytávky, až pokiaľ nevznikol internet. Spolu s kryptomenami a metaverse tak zažívame novú éru vynálezov.