Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

Apple čoskoro predstavý novú radu iPhonov 16: Čo môžeme očakávať?

Apple predstavuje novú radu iPhonov 16: Čo môžeme očakávať?

Apple sa opäť pripravuje na jeden zo svojich najočakávanejších momentov roka. Dňa 9. septembra 2024 sa vo svetle reflektorov chystá predstaviť novú radu iPhonov 16 spolu s ďalšími technologickými novinkami. Aké inovácie nám teda tento technologický gigant prinesie v novej sérii svojich smartfónov?

Modely a Dizajn

Podľa predbežných informácií môžeme očakávať štyri modely: iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max. Dizajnovo sa iPhony dočkajú zmien, najmä čo sa týka usporiadania fotoaparátov. Vertikálne zarovnané fotoaparáty nahradia štvorcové výrezy, čím Apple sleduje nový trend elegantného minimalizmu.
Nové iPhony 16 Apple predstaví 09.09.2024

Nové Funkcie

Jednou z najväčších inovácií bude integrácia tzv. "Action Button," ktorý bol doteraz výsadou len Pro modelov iPhone 15. Tento tlačidlo poskytne užívateľom nové možnosti interakcie s telefónom, umožňujúc rýchle spúšťanie aplikácií alebo funkcií bez nutnosti interakcie s dotykovým displejom. Ďalšou novinkou je "Capture Button" umiestnené pod tlačidlom na odpočinok, ktoré umožní rýchle zachytenie fotografií.

Rýchlejšie nabíjanie bude ďalšou výhodou, ktorú iPhone 16 prinesie. Podpora 40W nabíjania poskytne užívateľom možnosť nabiť svoje zariadenie rýchlejšie ako kedykoľvek predtým, čo je významný krok vpred oproti predchádzajúcim modelom.

iOS 18 a Apple Intelligence

Nový iOS 18 zameraný na umelú inteligenciu prinesie celý rad vylepšení, súhrnne nazývaných Apple Intelligence. Očakáva sa, že tieto funkcie budú zahŕňať AI-generované emoji, inteligentné odpovede pre iMessage, možnosť nahrávania hovorov a automatickú transkripciu. Apple pravdepodobne na svojej keynote demonštruje, ako tieto funkcie prispievajú k zlepšeniu užívateľského zážitku.

Apple Intelligence

Cena a Dostupnosť

Cenová politika by mala zostať v podobnom duchu ako pri predchádzajúcej rade. Napriek tomu sa špekuluje o možnom zvýšení cien pre profesionálne modely kvôli novým hardvérovým komponentom. Očakávané ceny by mali byť:

  • iPhone 16: $799
  • iPhone 16 Plus: $899
  • iPhone 16 Pro: $1099
  • iPhone 16 Pro Max: $1199

Predobjednávky sa pravdepodobne spustia 13. septembra a prvé kusy by sa mali dostať k zákazníkom už 20. septembra.

Nové Príslušenstvá

Spolu s iPhonmi Apple plánuje predstaviť aj nové príslušenstvo, vrátane Apple Watch Series 10 a AirPods 4. Očakáva sa, že nové hodinky prinesú vylepšenia v oblasti zdravotných funkcií, zatiaľ čo AirPods ponúknu aktívne potláčanie hluku aj v strednej triede.

Apple nás opäť pripravuje na technologický sviatok, kde očakávame predstavenie inovácií, ktoré zmenia náš každodenný život. S novými funkciami, dizajnom a príslušenstvom sa zdá, že jeseň 2024 bude pre fanúšikov Apple naozaj vzrušujúca. Ako vždy, zostáva len čakať, ako tieto novinky budú prijaté širokou verejnosťou.