Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

Vlastníte iPhone či iný Apple produkt? Tieto štatistiky vás dostanú!

V roku 2023 je na celom svete viac ako 1,5 miliardy aktívnych používateľov iPhone. Dodnes sa predalo viac ako 2,24 miliardy kusov týchto mobilných zariadení s logom nakusnutého jablka. Len v roku 2021 Apple zaslal 240 miliónov kusov novým majiteľom. Zaujali vás tieto štatistiky? Tie nasledujúce budú o to viac zaujímavejšie.

26+ Incredible Apple Statistics Showing Off Its Uniqueness

Zdroj: capitalcounselor.com

 

Číslo 1. medzi technológiami

Apple je jednou z najvplyvnejších a najznámejších značiek na svete, ktorá je zodpovedná za vzostup smartfónov iPhone. S hodnotou viac ako 2 bilióny dolárov v roku 2021 je zároveň najhodnotnejšou technologickou spoločnosťou na svete.

Apple, pôvodne známy pre stolné počítače, bol jednou z prvých spoločností, ktoré prešli na grafické používateľské rozhranie a zaznamenal úspech s prvým stolovým počítačom Macintoshom. O jeho špeciálnej ale nepodarenej edícií si môžete prečítať v našom článku.

Zakladateľ a generálny riaditeľ Apple, Steve Jobs odstúpil v roku 1985 a spoločnosť zaznamenala v 90. rokoch postupný pokles. V tomto období mala firma problémy konkurovať Microsoftu v oblasti softvéru a výrobcom Windows v predaji hardvéru.

iPhone prestal prinášať zisk

Keďže príjmy z iPhonov stagnovali, Apple hľadal nové spôsoby generovania príjmov. V roku 2015 boli uvedené na trh 1. verzia Apple Watch ako príslušenstvo k iPhonu, ktoré sleduje rôzne zdravotné a fitness metriky. 

Nasledovali slúchadlá AirPods, ktoré vydláždili cestu k tomu, aby sa bezdrôtové slúchadlá stali veľkým úspechom. Taktiež prišli aj predplatné služby tak, aby zahŕňali streamovanie hudby a videa, videohry, fitness a cloudové úložisko.

Len tento segment vygeneroval v roku 2020 príjmy vo výške 53 miliárd USD, čím sa stal druhým najväčším segmentom spoločnosti Apple. Môže sa zdať, že Apple zarába prevažne zo svojich smartphonov, to sme však stále nespomenuli MacBook a iPad. 

Všetky oči sa upierajú na ďalšie produkty Apple, ktoré môžu zahŕňať AR headset a plne autonómne auto. Niekoľko posledných uvedení produktov na trh bolo menších, ako napríklad HomePod a AirPod. Môžeme čoskoro očakávať niečo veľké? 

Zdroj: komando.com

 

MacBook - tlačiareň ziskov

Spoločnosť Apple oznámila, že segment zahŕňajúci produkty s označením Mac vygenerovali v treťom štvrťroku 2021 príjmy vo výške 8,2 miliardy USD, čo predstavuje nárast o 16 % v porovnaní s rovnakým štvrťrokom predchádzajúceho roka. 

Bolo to spôsobené jednak zvýšením predajov kusov, ako aj zvýšením priemernej predajnej ceny, keďže zákazníci sa rozhodli pre modely vyššej kategórie s väčším množstvom funkcií a úložného priestoru.

Stojí za zmienku, že Mac bol historicky menším segmentom pre Apple v porovnaní s iPhone a inými produktmi, ale stále predstavuje dôležitú súčasť produktového radu spoločnosti. Mac je populárny medzi profesionálmi a kreatívcami a tiež hrá kľúčovú úlohu v ekosystéme.

Zamestnanci v Apple

Podľa údajov spoločnosti Glassdoor je priemerný plat zamestnanca Apple v Spojených štátoch amerických 123 300 dolárov ročne. Je však potrebné poznamenať, že toto číslo sa môže značne líšiť v závislosti od samotnej pracovnej pozícií.

Priemerný plat softvérového inžiniera v Apple je 157 590 dolárov ročne, zatiaľ čo priemerný plat manažéra maloobchodnej predajne je 70 684 dolárov ročne. Platy zamestnancov v centrále spoločnosti Apple v Cupertine v Kalifornii bývajú vyššie ako v iných lokalitách.

Okrem miezd ponúka Apple svojim zamestnancom širokú škálu výhod, vrátane zdravotných a wellness programov, dôchodkových plánov a akciových opcií. Niektoré z výhod ponúkaných spoločnosťou Apple zahŕňajú: 

  • Apple ponúka komplexný plán zdravotného poistenia, ktorý pokrýva zdravotnú, zubnú a zrakovú starostlivosť pre zamestnancov a ich rodiny.
  • Nechýba ani množstvo wellness programov, ktoré pomáhajú zamestnancom udržiavať ich fyzické a duševné zdravie, vrátane kurzov fitness, výživového poradenstva a zdrojov duševného zdravia.
  • Apple okrem iného ponúka aj akcie spoločnosti za zvýhodnenú cenu

Apple-Employees

Zdroj: macrumors.com

Záver

Dokážete sa ľahko nadchnúť pre nové veci a zaujala vás práca v Apple? Aj o tom sme písali na našom blogu. Nemajú problém s prácou na plný úväzok ale nepovedia nie ani brigádnikom. Ak je to váš celoživotný sen, choďte za ním, až pokiaľ ho nedosiahnete.