Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

Tieto Apple produkty sa na trhu dlho neohriali

Občas je dobré, keď sa obzriete do minulosti na vaše úspechy aj neúspechy. Nie vždy vám veci vyjdú podľa predstáv. Nezáleží, či žijete bežný život alebo ste majiteľom najväčšej technologickej firmy na svete. Aj Apple prišiel s produktami, ktoré sa nikdy nedostali na svet. Ak budete mať niekedy zlý deň, spomeňte si, že na týchto produktoch niekto mesiace pracoval, len aby vyšli nazmar. 

FILE -This January 1984, file photo, shows Steve Jobs, left...

Zdroj: dailynews.com

 

Apple Macintosh k 20. výročiu

Apple Twentieth Anniversary Macintosh, alebo TAM, bola limitovaná edícia osobného počítača typu All-in-One. Spoločnosť Apple ho predstavila v roku 1997 na pripomenutie si 20. výročia spoločnosti. 

Bol navrhnutý ako ukážka špičkovej technológie a dizajnovej zdatnosti. Bol považovaný za luxusný tovar, ktorému zodpovedala aj vysoká cena. TAM sa vyznačoval minimalistickým dizajnom s priehľadným akrylovým puzdrom a 12,1-palcovým CRT displejom. 

Bežal na operačnom systéme Mac OS a poháňal ho procesor PowerPC 603e. Disponoval tiež vstavaným stereo reproduktorom a subwooferom, vďaka čomu je schopný poskytovať vysokokvalitný zvuk.

Jeho vysoká cena a obmedzené možnosti v porovnaní s inými počítačmi tej doby spôsobili, že sa nepredával dobre. Dnes je TAM považovaný za vzácny a zberateľský predmet a je veľmi vyhľadávaný zberateľmi a nadšencami Apple.

 

iMac G4

iMac G4 bol stolný počítač vyrobený spoločnosťou Apple a bol súčasťou radu iMac. Bol predstavený v roku 2002 a bol známy svojim jedinečným dizajnom s 15-palcovým CRT displejom namontovaným na otočnom ramene pripevnenom k základni v tvare kupoly. 

iMac G4 bol široko chválený pre svoj inovatívny dizajn a užívateľsky prívetivé funkcie a bol veľmi obľúbený medzi spotrebiteľmi a kreatívnymi profesionálmi. iMac G4 bol nakoniec ukončený, pretože Apple prešiel na tradičnejšie dizajny iMacu s plochou obrazovkou.

Novšie a tradičné dizajny iMacu odvtedy ponúkali vyšší výkon a lepšie možnosti zobrazenia. Napriek svojmu ukončenému stavu zostáva iMac G4 ikonickým a obľúbeným produktom v histórii spoločnosti Apple.

Apple iMac G4 M1 mod

Zdroj: tomshardware.com

Kamera iSight 

Kamera iSight je vysokokvalitná kamera, ktorá je schopná zachytiť fotografie a videá vo vysokom rozlíšení. Je schopná viesť videokonferencie a funguje so vstavanou aplikáciou FaceTime na počítačoch Mac, iPhone a iPad. 

Kamera iSight je vybavená snímačom CMOS a objektívom s automatickým zaostrovaním, ktoré umožňujú vytvárať ostré a jasné fotografie a videá. Stabilizácia obrazu fotoaparátu pomáha znižovať rozmazanie a zlepšovať kvalitu obrazu aj pri slabom osvetlení. 

V priebehu rokov bola kamera iSight aktualizovaná o vylepšené funkcie a hardvér a zostáva obľúbenou voľbou pre používateľov Apple, ktorí chcú pre svoje zariadenia kvalitnú vstavanú kameru.

iPod Hi-Fi

Apple iPod Hi-Fi bol prenosný reproduktorový systém pre iPod, predstavený v roku 2007 a jeho predaj trval len rok. Bol navrhnutý tak, aby poskytoval vysokokvalitný zvuk pre prehrávanie hudby na iPod a bol predávaný ako domáci stereo systém. 

iPod Hi-Fi mal výrazný dizajn s bielym plastovým krytom a výraznou perforovanou mriežkou, ktorá pripomínala vzhľad Apple Pro Speaker. Bol napájaný striedavým prúdom a mal vstavanú rukoväť pre prenosnosť.

Zariadenie obsahovalo dok na nabíjanie a pripojenie iPodu, ako aj diaľkové ovládanie na nastavenie hlasitosti a preskakovanie skladieb. iPod Hi-Fi získal zmiešané recenzie, pričom niektorí chválili jeho kvalitu zvuku a iní kritizovali jeho cenu a nedostatok ďalších funkcií. 

Zdroj: macstories.net

Apple Pippin

Apple Pippin bola multimediálna konzola vyvinutá v polovici 90. rokov. Konzola dokázala preniesť celý výpočtový výkon počítača Macintosh a poskytnúť platformu na prehrávanie interaktívneho multimediálneho obsahu.

Konzola Pippin bola založená na operačnom systéme Macintosh a bola poháňaná vlastným procesorom PowerPC. Predávala sa ako samostatné zariadenie a tiež ako súčasť súpravy, ktorá obsahovala klávesnicu, myš a modem. 

Pippin nezaznamenala komerčný úspech a po niekoľkých rokoch bola stiahnutá z predaja. Táto konzola bola do značnej miery zabudnutá, ale niektorí ju považujú za skorý pokus o premostenie priepasti medzi osobnými počítačmi a systémami domácej zábavy.

Záver

Tento článok je pokračovaním článku s názvom Tieto Apple produkty nikdy neuzreli svetlo sveta! Produktov, ktoré Apple nikdy nevydal alebo sa na trhu dlho neudržali bolo množstvo. Preto ani tento článok nestačí na vypísanie všetkých. Určite môžete očakávať aj 3. článok.