Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

Všetky funkcie, ktoré iPhone 14 Pro priniesol

Tieto výhody by vás mali presvedčiť ku kúpe iPhone 14 Pro. Aj napriek tomu, že niektoré z nich mali Android zariadenia už dávno predtým. Možno vás tento článok utvrdí v tom, že funkcie, ktoré nový iPhone ponúka nie sú hodné tých peňazí. V takom prípade stojí za zváženie kúpa predošlých zariadení iPhonu, poprípade SE verzia. 

iPhone 14 Pro Max Features

Zdroj: gizchina.com

 

iPhone 14 Pro je jedinečný - Dynamic Island

Možno sa pýtate, ako iPhone 14 Pro rozpoznáte od minuloročného modelu, keď sú zozadu rovnaké? Namiesto pridávania, odoberania či menenia pozície fotoaparátov sa mení predná selfie kamera. Presnejšie jej výrez získal tvar pilulky.

Žiaden predošlý model neobsahoval túto jedinečnú funkciu. To ale nie je všetko, nie je to len dizajn, ale funkcia, ktorá vám o niečo uľahčí používanie telefónu a aplikácií. Tento výrez je interaktívny a dokážete s ním mnoho vecí.

Vďaka nemu si dokážete prepnúť pesničku, sledovať navigáciu, spárovať AirPods a mnoho ďalšieho. Ak budete mať najbližšie prechádzku okolo obchodu, ktorý má vystavený iPhone 14 Pro, určite si túto funkciu choďte vyskúšať. 

Aktuálne dokáže Dynamic Island interagovať s týmito funkciami:

  • Banner prichádzajúcich hovorov
  • Upozornenie na pripojenie k AirPods
  • Autentifikácia Face ID
  • Apple Pay
  • AirDrop
  • Upozornenie na slabú batériu
  • Nabíjanie
  • Live Activities
  • Prebiehajúci hovor
  • Aplikácia Hudba

ProMotion Display

ProMotion je technológia, ktorú Apple prvýkrát vyvinul pre iPad v roku 2017 a len minulý rok sa objavila na ‌iPhone‌. Väčšina displejov má obnovovaciu frekvenciu až 60 Hz, čo znamená, že obrazovka sa obnoví 60-krát za sekundu. Počnúc ‌iPhone 13 Pro‌ a teraz ‌iPhone 14 Pro‌. 

Displej ‌iPhonu‌ 14 Pro podporuje obnovovaciu frekvenciu až 120 Hz, čo mu umožňuje obnoviť sa 120-krát za sekundu. Vyššie tempo obnovovania každú sekundu znamená, že keď swajpujete v aplikácií, všimnete si, že váš ‌iPhone‌ je vďaka 120 Hz rýchlejší a plynulejší. 

Samozrejme, vyššia obnovovacia frekvencia vyžaduje aj viac energie. Našťastie na zariadeniach ‌iPhone 13 Pro‌ a ‌iPhone 14 Pro‌ iOS inteligentne mení obnovovaciu frekvenciu displeja v závislosti od toho, čo práve robíte. 

Napríklad, keď začnete swajpovať, displej zvýši svoju obnovovaciu frekvenciu v porovnaní s tým, keď si prezeráte statický obrázok. Tomu sa hovorí efektívne využitá energia. Apple o iPhone 14 tvrdí, že má za posledné roky najlepšiu batériu, takže by to malo byť v poriadku.

iphone 14 pro 120hz promotion blue

Zdroj: macrumors.com

Always-On display

Zariadenia so systémom Android to majú už dlhé roky, iPhone si ho získal až tento september. Čo je to? Ide o displej, ktorý je neustále zapnutý a zobrazuje základné informácie ako čas, dátum, widgety, tapetu a podobne. 

Túto funkciu si zamilujete, ak často zapinate telefón kvôli sledovaniu času. Displej zostane vždy zapnutý, vďaka inteligentnému zníženiu jasu a obnovovacej frekvencie až na 1 Hz, aby sa šetrila výdrž batérie. 

Ak sa vám nepáči neustále zapnutý displej, môžete ho vypnúť v časti Nastavenia - Displej a jas, čo môže pomôcť predĺžiť výdrž batérie. Always-On display nie je momentálne možné prispôsobiť.

Lepšie fotoaparáty

Nový ‌iPhone 14 Pro‌ a ‌iPhone 14 Pro‌ Max obsahujú radu nových funkcií fotoaparátu a hardvérových vylepšení. Najpozoruhodnejšie, čo budete môcť využiť, je nový hlavný fotoaparát s rozlíšením 48 Mpx, ktorý zhotovuje ešte ostrejšie a detailnejšie fotografie.

Pri použití formátu ProRAW, ktorý kombinuje výkonné spracovanie fotografií telefónu ‌iPhone‌ s vysokými detailmi, ktoré umožňujú jemné úpravy, budete môcť použiť 48MP fotoaparáty. Tieto fotografie zaberú takmer trojnásobok úložného priestoru v zariadení.

Predná selfie kamera na telefónoch ‌iPhone 14 Pro‌ a 14 Pro‌ Max je teraz tiež vylepšená a podporuje automatické zaostrovanie. To zaisťuje, že fotografie budú detailnejšie a živšie. Všetky fotoaparáty, vrátane predného, majú vylepšený výkon pri slabom osvetlení

iphone 14 pro max deep purple

Zdroj: macrumors.com

Lepšia batéria

Vďaka pokrokom v optimalizácii iOS, efektívnejším procesorom a novým technológiám, budete môcť využívať dlhšiu výdrž batérie na ‌iPhone 14 Pro‌ a ‌iPhone 14 Pro‌ Max. Aj keď nie je možné povedať, o koľko dlhšia bude výdrž batérie vášho ‌iPhonu‌.

Apple tvrdí, že iPhone 14 je energeticky efektívnejši ako staršie modely, vďaka čomu majú dlhšiu výdrž batérie. Hrubý odhad je, že iPhone 14 Pro Max vydrží o 2 hodiny dlhšie ako minuloročný iPhone 13 Pro Max.

Záver

‌iPhone 14 Pro‌ a ‌iPhone 14 Pro‌ Max bežia na ‌iOS 16‌, ktorý má nové funkcie, ako je prispôsobiteľná uzamknutá obrazovka, možnosť zrušiť odosielanie správ a ich úpravy v iMessage. Taktiež aj nové funkcie v Apple Maps. Skrátka je čo objavovať. 

 

My už iPhone 14 máme skladom a čaká len na vás.