Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

História Apple eventov. O čom boli prvé predstavenia?

Spoločnosť Apple využíva eventy ako efektívny spôsob, ktorým oznamujú nové produkty. Zároveň tak nechávajú divákov nahliadnuť do svojich priestorov. Tieto eventy časom nabrali na rastúcej popularite. V priebehu niekoľkých rokov pomohli spoločnosti získať širšiu základňu publika, ako aj vytvoriť rozruch okolo svojich súčasných a budúcich produktov. Nebolo tomu vždy tak, ako vyzerali prvé Apple eventy?

Zdroj: techweez.com

 

Macworld Expo 2007

Apple odštartoval svoje eventy udalosťou Macworld 2007. Bola to jedna z najdôležitejších udalostí v histórii Apple. Steve Jobs oznámil, že sa spoločnosť premenuje na Apple Inc. z pôvodného Apple Computer Inc. Taktiež bol predstavený úplne prvý iPhone a MacBook Air.

WWDC 2008

Celosvetová konferencia vývojárov WWDC 2008 odštartovala 9. júna 2008. Konferencia sa výrazne zamerala na iPhone 3G spolu s budúcnosťou Apple Store. Okrem toho vtedajší softvérový inžinier Scott Forstall, vystúpili na pódium a diskutoval o Mac OS X 10.6.

WWDC 2009

Tento event sa začal v Moscone Center oznámením o zmene značky iPhone 3G S. Taktiež na nej boli predstavené nové MacBooky a posledné detaily ohľadom Mac OS x 10.6 Snow Leopard. Na záver prišiel aj dátum vydania iPhone OS 3.0.

WWDC 2010

Steve Jobs aj so zhoršeným zdravotným stavom predstavil iPhone 4 a FaceTime. Zatiaľ čo iPhone 4 bol hviezdou WWDC 2010, veľkú časť celej udalosti tvorili nové aplikácie. Tento rok zároveň Apple uviedol dátum vydania iOS 4, ktorý konečne priniesol multitasking.

Steve Jobs live from WWDC 2010

Zdroj: engadget.com

WWDC 2012

WWDC 2012 sa niesla v smútku, keďže pár mesiacov pred jej uskutočnením Steve Jobs zomrel. Nový generálny riaditeľ Tim Cook prevzal túto udalosť a predniesol svoj prvý hlavný prejav. Vtedy predstavil nový MacBook Pro a nanovo prepracovanú Siri. 

WWDC 2013

iOS 7 navrhnutý Johnym Iveom bol podrobne predstavený v plnom rozsahu, rovnako ako OS X 10.9 Mavericks. Apple predstavil aj svoju dlhoočakávanú novú streamovaciu službu iTunes Radio. 

Apple Special Event 2013

Na tomto evente Apple začal dávať väčší dôraz na produkty. Taktiež aj na kreatívu, kedy Apple vytvoril video rôznych ľudí od futbalistov, hudobníkov, lekárov, študentov, inžinierov až po farmárov, aby zdôraznil, aké úžasné a prospešné sú ich produkty pre každého.

WWDC 2014

Apple uviedol na trh nový programovací jazyk Swift. Tim Cook na konferencii nedokázal ohromiť účastníkov, takže celý event mal negatívny podtón. Okrem toho OS X 10.10 Yosemite a iOS 8 zblížili stolné a mobilné zariadenia viac ako kedykoľvek predtým. 

Apple WWDC 2014: New Features Bring iOS and OS X Closer Together

Zdroj: gadgets360.com

 

Apple Special Event 2014

Táto septembrová udalosť Apple sa zapíše do histórie Apple. Okolo predstavenia iPhone 6 bolo veľa očakávaní. Prvá vec, ktorú si účastníci všimli, že na zariadeniach iPhone 6 a iPhone 6 Plus je obrazovka Retina HD.

Celý telefón bol poháňaný 64-bitovým čipom A8, ktorý ponúka až o 25 % rýchlejší procesor a o 5 % rýchlejšiu grafiku.Potom Apple oznámil nový platobný proces s názvom Apple Pay, ktorý používa NFC a Touch ID na potvrdzovanie platieb. 

Nadišiel čas na nový smartphone? Ponúkame široký výber najmodernejších smartphonov. Ak budete mať štastie, vychytáte ho aj so zľavou, ktorá poteší.

WWDC 2015

Tentokrát sa podujatie konalo v San Franciscu. Udalosť oznámila OS X El Capitan s vylepšeným výkonom spolu s iOS 9. Siri tiež začala proaktívne navrhovať funkcie, ktoré dokáže vykonať. Okrem toho sa v tomto roku Apple Maps dočkali trás verejnej dopravy.

Apple Special Event 2015

Počas tejto udalosti Apple predstavil iPhone 6S a iPhone 6S Plus, novú súpravu Apple Watch Sports, iPad Pro a iPad Mini 4, aktualizovaný Sir a novú Apple TV. Následne ďalšie eventy nie sú až taká história a sú voľne dohľadateľné na YouTube alebo priamo na Apple webstránke.

The pricing for the iPhone line.

Zdroj: nytimes.com

Záver

História Apple eventov sa traduje už od roku 2007. Odvtedy sa z prvých vysielaní pre niekoľko tisíc divákov stala veľká udalosť, ktorú pravidelne sleduje niekoľko miliónov sledujúcich. Napríklad v roku 2021 event dosiahol takmer 2 700 000 divákov.