Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

Všetko čo vieme o nových Apple Watch Series 8

Nové Apple Watch nám prieniesli množstvo nových funkcií. Napríklad stále zapnutý displej a ešte lepšiu odolnosť. K dispozícii je lepšie sledovanie menštruačného cyklu vďaka novému súboru funkcií, vrátane teplotného senzora, ktorý okrem iného získa odhad vašej ovulácie. To je len zlomok, čo Apple na konferencií priniesol. Nižšie sa dočítate všetko podstatné.

Apple Watch Ultra vs Series 8, SE

Zdroj: 9to5mac.com

Apple Watch Series 8

K dispozícii sú nové bezpečnostné funkcie, ako je detekcia autonehody, ktorá poskytuje automatické upozornenie pohotovostným službám a kontaktom. Je to možné vďaka využitia aktualizovaného snímania pohybu s novým gyroskopom a akcelerometrom.

Spomínali sme, že hodinky dokážu sledovať ženskú ovuláciu. Ak z vaších dát zistia, že sa blíži, pošlú vám upozornenie. Vďaka týmto dátam dokážete jednoduchšie skontrolovať vaše zdravie a ukázať ich vášmu lekárovi. Aké ďalšie funkcie boli do Apple Watch Series 8 pridané?

Režim nízkej spotreby batérie deaktivuje niektoré menej potrebné funkcie, ako je napríklad vždy zapnutý displej, aby sa predĺžil na 36 hodín. Medzinárodný roaming sa tiež rozšíri na všetky modely so systémom WatchOS 9.

Predstavené boli 4 farby, ktorými budú hodinky disponovať: Hviezdné svetlo, polnočná, strieborná a červená. Ako dokázalo Apple naceniť najnovšie modeli? Ceny začínajú na 399 USD a zahŕňajú 3 mesiace Apple Fitness Plus zadarmo. Aktuálne prebiahajú predobiednávky.

Apple Watch Series 8 What We Know Feature 2

Zdroj: macrumors.com

Funkcie pre zariadenia s WatchOS 9

Roaming a AFib

Vďaka medzinárodnému roamingu, ktorý príde neskôr na jeseň, môžu používatelia zostať pripojení k mobilnej sieti aj počas cestovania do zahraničia. Budú dostupné u viac ako 30 operátorov po celom svete.

Používatelia, u ktorých je diagnostikovaná srdcová arytmia (AFib), môžu zapnúť funkciu AFib History5 a získať prístup k dôležitým informáciám. To poskytuje hlbší prehľad o ich stave. Používatelia budú dostávať upozornenia s odhadom z predchádzajúceho týždňa.

Taktiež budú mať prístup k podrobnej histórii v aplikácii Zdravie na iPhone, vrátane faktorov životného štýlu, ktoré môžu ovplyvniť AFib, ako je spánok, konzumácia alkoholu a cvičenie.
Používatelia si môžu stiahnuť súbor PDF z aplikácie Zdravie na iPhone, ktorý obsahuje podrobnosti o histórii ich AFib a faktoroch životného štýlu, ktoré možno jednoducho zdieľať s lekármi a poskytovateľmi starostlivosti pre informovanejšie konverzácie.

 

Aplikácia kompas

Prepracovaná aplikácia Compass vo watchOS 9 ponúka podrobnejšie informácie a 3 odlišné pohľady. Aplikácia zobrazuje nový hybridný pohľad, ktorý súčasne zobrazuje analógový ciferník kompasu aj digitálny pohľad. 

Otočením korunky Digital Crown odkryjete ďalší pohľad, ktorý zahŕňa zemepisnú šírku, dĺžku, nadmorskú výšku a sklon, ako aj orientačný pohľad zobrazujúci trasové body kompasu a cestu späť. 

Backtrack používa údaje GPS na vytvorenie cesty, ktorá ukazuje, kde sa používateľ nachádzal, čo je užitočné, ak sa stratí alebo dezorientuje a potrebuje pomoc pri vystopovaní svojich krokov.

Apple Watch Series 8

Zdroj: 9to5mac.com

Aplikácia na cvičenie a užívanie liekov

Zlepšite svoj tréning pomocou pokročilých tréningových cvičení. Pre triatlon alebo aktivity s akoukoľvek sekvenciou plávania, bicyklovania či behu využíva autodetekciu na jednoduché prepínanie medzi tréningami a zaznamenáva prechodové časy. 

WatchOS 9 tiež prináša viac údajov a funkcií, ktoré pomáhajú sledovať, ako efektívne bežia používatelia. Nové metriky bežeckého formulára, vrátane dĺžky kroku, času kontaktu so zemou a vertikálnej oscilácie, je možné pridať ako metriky v zobrazeniach tréningu.

Nové aplikácia Lieky na Apple Watch a iPhone pomáha používateľom spravovať a sledovať ich lieky, vitamíny a doplnky, čo im umožňuje vytvárať zoznam liekov, nastavovať plány a pripomienky a zobrazovať informácie o ich liekoch v aplikácii Zdravie.

Apple Watch SE

Spoločnosť Apple predstavila nové hodinky Apple Watch SE. Nové inteligentné hodinky, inovácia pôvodného SE, sú druhou generáciou základného modelu spoločnosti s mobilným pripojením. 

Nové Apple Wach SE budú stáť 249 dolárov za model GPS a 299 dolárov za mobilný model, čo predstavuje pokles ceny o 30 dolárov oproti pôvodnému modelu SE. Apple Watch SE sú k dispozícii od 16. septembra a možno si ich predobjednať už dnes.

Apple Watch SE sú až o 20 percent rýchlejšie ako prvá generácia SE, vďaka novému čipu S8, rovnako ako v sérii 8. Hodinky sa dodávajú vo veľkostiach 40 mm a 44 mm v striebornom, polnočnom a hviezdnom svetle s novými farebne zladenými zadnými púzdrami. 

Od svojho uvedenia na trh pred dvoma rokmi je rad  SE dobrou voľbou pre tých, ktorí hľadajú lacnejšie hodinky od Apple. Obetujete niektoré funkcie premiovej kategórie ako je napríklad stále zapnutý displej a nový snímač teploty. Ale zato ušetríte nemalé peniaze.

Apple Watch SE review

Zdroj: engadget.com

 

Apple Watch Ultra

Apple Watch Ultra predstavujú doteraz najväčší a najjasnejší displej Apple Watch. Prispôsobiteľné tlačidlo Action ponúka okamžitý prístup k širokej škále užitočných funkcií. Dokonca verzia Ultra ponúka najlepšiu výdrž batérie zo všetkých hodiniek Apple Watch. 

Pri bežnom používaní dosahuje až 36 hodín. Navyše nové nastavenie nízkej spotreby, ideálne pre viacdňové zážitky, môže predĺžiť výdrž batérie až na 60 hodín. Apple Watch Ultra tiež prinášajú tri nové remienky: Trail Loop, Alpine Loop a Ocean Band.

Tie ponúkajú jedinečné dizajnové funkcie, ktoré poskytujú bezpečné a pohodlné nosenie pre každé dobrodružstvo. Apple Watch Ultra je možné objednať už dnes, pričom dostupnosť začína v piatok 23. septembra.

Apple Watch Ultra poskytujú dokonalú rovnováhu trvanlivosti a odolnosti proti korózii. Retina displej, ktorý je až 2x jasnejší ako ktorýkoľvek displej. Nové tlačidlo Action vo vysoko kontrastnej oranžovej farbe sa dá ľahko prispôsobiť pre okamžitý prístup k rôznym funkciám.

Pre skutočných športovcov

Apple Watch Ultra sú navrhnuté pre vodné športy vrátane extrémnych aktivít, ako je kitesurfing a wakeboarding, spolu s rekreačným potápaním do 40 metrov s novou aplikáciou Oceanic+.

Aplikácia Depth jediným pohľadom zobrazuje čas, aktuálnu hĺbku, teplotu vody, trvanie pod vodou a maximálnu dosiahnutú hĺbku. Používatelia môžu naprogramovať tlačidlo Action na okamžité spustenie aplikácie Depth.

Apple Watch Ultra sú neuveriteľným nástrojom pre vytrvalostných športovcov. Obsahujú nové algoritmy určovania polohy. Poskytujú najpresnejšie GPS zo všetkých Apple Watch k dnešnému dňu. Disponujú všetkým, čo sme vyššie spomínali v sekcií WatchOS 9.

Rovnako tak aj rôzne funkcie od monitorovania srdcovej frekvencie a aplikácií EKG a krvného kyslíka až po krúžky aktivity. Nechýbajú ani bezpečnostné a navigačné funkcie. Skrátka všetko, čo by si jeden triatlonista prial. Ich cena začína na 799 dolárov.  

Up close with the Apple Watch Ultra | TechCrunch

Zdroj: techcrunch.com

Záver

Je zrejmé, že toto je len začiatok záujmu Apple o športy a outdoorové aktivity. Preto vyvinuli model Ultra, ktorý očakávame, že bude dostávať samé vylepšenia. Pokiaľ ste však bežný uživteľ Series 8 či SE vám bohato postačia na každodenné používanie.