Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

Nový iPhone 14 je realitou! Čo všetko priniesol Apple event?

Ako sa vo veľkom očakávalo, 7. september priniesol nové zariadenia z garáže Apple. Celý event sa niesol v podobe vstupov rôznych expertov na čele s majiteľom Apple. Najväčšia zmena oproti minuloročným eventom bolo, že sa konala zväčša vonku. Aké produkty oficiálne uzreli svetlo sveta?

Apple to release the iPhone 14 early this year, plans to show ads in Maps

Zdroj: gsmarena.com

Bezpečnejšie Apple Watch Series 8

Čo bola jedná z prvých vymožeností, ktoré v Kalifornii predstavili na Apple Watch? Funkciu, ktorá sleduje ženskú ovuláciu pomocou Health Care aplikácie. Hodinky vám automaticky pošlú upozornenie na základe dát, kedy by ste ovuláciu mali očakávať.

Vďaka týmto dátam dokážete jednoduchšie skontrolovať vaše zdravie a ukázať ich vášmu lekárovi. Ani Apple, ani nikto nemá pristup k týmto zdravotným dátam, len vy. Práve súkromie bolo ďalšou veľkou témou, o ktorej bola reč v spojení s novými Apple Watch 8.

Tentokrát v podobe autonehody. Vďaka 2 novým senzorom a akcelerátorom, dokážu hodinky rozpoznať autonehodu. Spredu zboku zozadu a prevrátenie vozidla. K tomu dopomáha Machine Learning, ktorý sa každým dňom zlepšuje. Bezpečie je na prvom mieste.

Apple Watch Series 8 dokážu potiahnuť až 8 dní bez nabíjania. Stačí zapnúť nový mod s názvom Low Power Mode a vydržia ešte dlhšie. Je toho veľa, čo sme o nových Apple Watch počuli, dokonca aj o Apple Watch SE a Pro. Rozhodli sme sa, že tomu venujeme celý článok.

Apple Watch Series 8 Preview: All The Rumors & Leaks In One Place Image

Zdroj: filmsnewsfeed.com

 

Ešte lepšie Airpods Pro

Nové AirPods je niečo, čo si skrátka musíte vyskúšať, aby ste okúsili kvalitné slúchadlá. Práve 2. generácia prichádza s ešte lepším a živším zvukom. Ten vás vytiahne z vonkajšieho hluku a dodá vaším ušiam len čistý a ničím nerušený zvuk. Ako je to vôbec možné?

AirPodom k tomu dopomáha hneď niekoľko vlastnosti. Jednou z nich je aktívne potlačenie hluku, vďaka ktorému vás zvuk kosačky či plačúcich detí nevyruší. Ďalším faktorom, ktorý dopomáha ku kvalitnému zážitku z hudby je priestorový zvuk.

Hudba bokom, s priestorovým zvukom bude sledovanie hororov o naháňaní husej kože. Keď sa vo filme zavrú dvere, budete mať pocit, že to bolo hneď za vaším chrbtom. Priestorový zvuk sa dokáže prispôsobiť používateľom a vylepšiť tak zážitok z každého zvuku.

Nesmieme zabudnúť ani na nový čip, ktorým je H2. Ten výrazne zlepší výkon. Zvuk bude transformovaný pomocou zvukového ovládača s nízkym skreslením a zvuk bude mať viac detailov a jasnosti ako kedykoľvek predtým.

AirPods Pro (2022)

Zdroj: whathifi.com

Batéria a dizajn

Výdrž batérie je dlhšia ako u predchodcu. Nabíjacie puzdro má výdrž batérie 30 hodín, o 6 hodín viac ako predošlá generácia. Na nabíjanie puzdra môžete okrem nabíjačky MagSafe použiť aj nabíjačku Apple Watch.

Puzdro bude mať aj nový reproduktor v spodnej časti, aby mohlo pri strate vydávať hluk a oznamovať nabíjanie. Ďalšou aktualizaciou puzdra je, že bude mať na boku slučku na šnúrku, ktorá uľahčí prenosnosť.

Cena

Dopyt po bezdrôtových slúchadlách je stále väčší. Celosvetové dodávky v prvom štvrťroku 2022 dosiahli 68,2 milióna kusov, čo predstavuje nárast o 17 %. Otázka tak znie: Koľko si Apple pýta za svoje nové AirPods Pro 2. generácie? Cena je udávaná na 249,99 dolárov.

AirPods Pro charging

Zdroj: tomsguide.com

Dlho očakávaný iPhone 14

Apple predstavil nový iPhone 14 a iPhone 14 Plus. Druhy menovaný ponúka veľký 6,7-palcový displej, a iPhone 14 ponúka kompaktnejší 6,1-palcový displej. Pýtate sa, čím je tento model odlišný od ostatných? Má znovu inak rozmiestnené objektívy na zadnej strane?

Odpoveď je taká, že sa príliš nelíši od iPhone 13. Modul zadnej kamery je stále v diagonálnom usporiadaní. Zárez je rovnako tenký, ako bol predstavený minulý rok. Jedno vylepšenie sa skrýva vo vnútri nového iPhonu. 

Apple tvrdí, že zlepšil tepelný výkon iPhone 14, čo znamená, že môžete telefón využívať dlhšie (napríklad pri hraní hier). Apple tiež zrušil fyzický zásobník na SIM kartu, čo znamená, že iPhone 14 je telefón iba s eSIM.

Ďalšou novinkou pre iPhone 14 je núdzové SOS so satelitom. Toto je povestné satelitné pripojenie, o ktorom už nejaký čas počúvame a ktoré vám v podstate umožňuje získať núdzovú pomoc, aj keď nemáte štandardný mobilný signál. 

Funkcia Crash Detection, predstavená s Apple Watch Series 8, sa objavuje aj na iPhone 14. Dokáže zistiť, kedy ste mali autonehodu, a ak nebudete vedieť odpovedať, automaticky sa spojí so záchrannou službou.

a render of the rumored iPhone 14 Pro

Zdroj: tomsguide.com

 

Displej a fotoaparát

iPhone 14 sa dodáva v dvoch veľkostiach obrazovky ako predchádzajúce roky, ale nový je väčší 6,7-palcový iPhone 14 Plus. iPhone 14 má uhlopriečku 6,1 palca, ale oba telefóny sú vybavené displejom Apple Super Retina XDR OLED s maximálnym jasom HDR 1200 nitov.

Pochváliť sa môže vylepšeniami fotoaparátu. Hlavný snímač je oveľa väčší s väčšími pixelmi a vďaka rýchlejšej clone  a stabilizácii obrazu s posunom snímača má iPhone 14 49% zlepšený výkon pri slabom osvetlení. Nočný režim má dokonca dvakrát rýchlejšiu expozíciu.

Čo sa týka ultraširokého objektívu, Apple toho o svojich špecifikáciách príliš nezdieľal, čo nás viedlo k myšlienke, že by mohol byť rovnaký ako iPhone 13. Predný fotoaparát dostal aktualizáciu s hybridným systémom zaostrovania vďaka TrueDepth.

Tiež sme sa dozvedeli o úpravách Deep Fusion, čo je technológia, ktorá kombinuje viacero snímok pri rôznych expozíciách do jedného obrázka v situáciách so stredným až slabým osvetlením.

Apple tiež predstavil akčný režim, ktorý ponúka oveľa pokročilejšiu stabilizáciu videa, pričom výrobca uvádza, že možno nebudete potrebovať ani gimbal. 

iPhone 14 Pro camera

Zdroj: tomsguide.com

Čo v sebe ukrýva?

iPhone 14 nedostal nový čip A16 Bionic. Namiesto toho iPhone 14 a 14 Plus získali A15 Bionic vyššej kategórie, ktoré sme videli v iPhone 13 Pro minulý rok. To znamená, že má rovnaký 6-jadrový CPU 16-jadrový Neural Engine.

Pokiaľ ide o výdrž batérie, Apple ponúka pre iPhone 14 „celodennú“ životnosť. Zaujímavé je, že Apple uviedol, že iPhone 14 Plus má doteraz najlepšiu výdrž batérie zo všetkých iPhonov, čo je odvážne tvrdenie.

Cena a dátum vydania

iPhone 14 bude rozposielaný do sveta 16 septembra. Dovtedy si ho môžete predobjednať a mať ho medzi prvými. Základná verzia začína na 999 dolárov. Vylepšený model 14 Plus začína od 1099 dolárov. 

Záver

Vyzerá to, že iPhone 14 nie je extra odlišný oproti iPhone 13, avšak dobrý pre tých, ktorí majú starší model. Následujúce týždne nám o nových zariadeniach prezradia viac. Čo všetko dokážu, ako ich môžete využiť a taktiež nejaké tipy a triky určite objavíme.