Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

Apple Airpods Lite čoskoro realitou? Majú konkurovať lacným variantám

Podľa všetkého, Apple hľadá spôsob, ako by mohol konkurovať aj trhu s nižšou cenovou kategóriou. Podobnú stratégiu sme zaznamenali aj pri HomePod Mini, ktoré nikto neočakával. Nakoniec sa stali natoľko obľúbené, že klasický HomePod prestali vyrávať. Bude to rovnaký prípad aj pre Apple Airpods? Koľko budú nové Airpods Lite stáť a kedy uzrejú svetlo sveta? Zisťovali sme pre vás v článku. 

Zdroj: madamefigaro.hk

Už 7 rokov na trhu

Prvé Airpods vyšli na trh v roku 2016. Nedalo sa povedať, že by sa po nich Apple fanúšici išli potrhať. Svoju popularitu si získal až po roku 2018 a odvtedy len rastie. V roku 2019 nasledovala aktualizácia zvaná AirPods druhej generácie.

Verzia s označením Pro bola uvedená 20 marec 2019. Potom prišli AirPods Max koncom roka 2020 a tretia generácia AirPods v roku 2021. Najnovšia druhá generácia AirPods Pro bola do sveta vypustená v roku 2022. Čo bude ďalej?

Už v roku 2020 sa objavili správy o tom, že Apple možno príde s novou a lacnejšou variantou. Špekulovalo sa o tom, či to budú Airpods Lite alebo Airpods Pro Lite. S zhoršujúcou sa epidémiou a nedostatkom materiálu sa produkcia musela prerušiť.

Ako koncept sú AirPods Lite oveľa logickejšie, ak ide o pokus nalákať nových Apple používateľov na sériu AirPods slúchadiel. Aká bude ich cena a kedy by ich Apple mohol predstaviť?

AirPods Pro Lite

Zdroj: appleinsider.com

Len 2-ciferná suma

Podľa všetkého bude Apple predávať svoje lacné Airpods za 99 dolárov. Táto cena je porovnateľná s AirPods 2, ktoré Apple stále predáva za 129 dolárov. Je pravdepodobné, že ak Apple predstaví AirPods Lite, prestane kompletne predávať staršie verzie AirPods.

Všimnite si, že zatiaľ nie je žiadna oficiálna zmienka o nových AirPods, ktoré by nahradili AirPods tretej generácie. Dá sa očakávať, že zostanú v predaji a za rovnakú cenu ako teraz. Kedy by ste mali očakávať, že Apple predstaví Apple AirPods Lite?

Druhá polovica roku 2014 znie najpravdepodobnejšie. Na druhú stranu je jeseň veľmi nabitá novými zariadeniami. Na jar sa Apple zvykne viac venovať AirPods aktualizáciam, preto je možné, že sa ich dočkáme až na jar roku 2025.

A čo AirPods Max 2?

SLúchadlá AirPods na uši, čiže AirPods Max boli vydané na jeseň v roku 2020. Z toho vyplýva, že najbližšiu jeseň budú mať už 3 roky. Ak nestihnu vyjsť do jari 2024, pravdepodobne sa ich vydanie spoji s AirPods Lite.

To by znamenalo, že v jeden deň by boli predstavené najdrahšie a najlacnejšie AirPods zároveň. Čo môžu priniesť nové prémiovú slúchadlá Apple over-ears s potlačením hluku? Je sa vôbec na čo tešiť, pri cenovej hranici presahujpcej 500 eur?

Apple po niekoľkých rokoch vymenil AirPods 2 za AirPods 3. Hovorilo sa aj o vylepšení AirPods Max v roku 2022. Šepkalo sa, že by si svoj debut povrávaných AirPods Max 2 spolu s iPhone 14 a AirPods Pro 2 zažili v septembri 2022. Žiaľ táto predstava sa nevyplnila.

tucker

Zdroj: gearpatrol.com

Cena AirPods Max 2

AirPods Max prvej generácie sa dostali do predaja za 549 dolárov. Bolo to drahšie, ako väčšina ľudí dúfala, ale zdalo sa, že na tom nezáleží. AirPods Max sa vypredali takmer okamžite. V jednom momente sa čakacia listina nafúkla na 12-14 týždňov.

Amazon a ďalší predajcovia Apple produktov majú tieto slúchadlá naskladnené a výpadky sa tak už nedejú . Aj napriek tomu sú tieto špičkové slúchadlá od Apple veľmi žiadané. Zatiaľ nedošlo k žiadnym dôveryhodným únikom cien AirPods Max 2.

Apple nacenil svoje slúchadlá nad konkurenčné alternatívy AirPods Max, ako sú Sony WH-1000XM5 a Sennheiser Momentum 4 Wireless. Dá sa preto očakávať, že AirPods Max 2 prídu s podobne vysokou cenovkou.

Ak AirPods Max 2 dokážu vyriešiť niekoľko menších problémov, ako je nezmyselné puzdro a chýbajúci 3,5 mm audio port, potom má druhá generácia náušníkov Apple veľkú šancu, aby sa mohla presadiť v srdciach náročných poslucháčov.

Záver

Ak ste vášnivým používateľom Apple, AirPods Max sú pravdepodobne tie najlepšie slúchadlá s funkciou noise canceling, aké si môžete kúpiť. Kvalita vyhotovenia je bezkonkurenčná, zvuky sú vynikajúce a pohodlie je tiež na výbornú.