Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

Tieto aplikácie na Apple CarPlay vám nesmú ujsť! Poznáte ich?

Ak máte kompatibilné auto alebo stereo jednotku, Apple CarPlay uľahčuje navigáciu, odpovedanie na správy a prehrávanie hudby na cestách. Aby ste z tejto funkcie vyťažili maximum, nainštalujte si na iPhone aplikácie kompatibilné s CarPlay. Od tých najdôležitejších, užitočných až po zábavné. V tomto článku si rozoberieme zopár najlepšie hodnotených aplikácií, ktoré môžete vášmu Apple CarPlay systému dopriať.

Zdroj: usnews.com

Navigácia 

Aplikácia Mapy nesmie chýbať v žiadnom modernom vozidle. Navedie vás do cieľa pomocou detailných informácií ako je rýchlosť v danom úseku cesty, smer trasy, presný moment, kedy máte odbočiť, zápchy na cestách a oveľa viac. 

Používa rovnaké mapové údaje ako aplikácia Mapy na iPhone. Aplikácia umožňuje vyhľadávať body záujmu, ako sú čerpacie stanice, reštaurácie a hotely, a poskytne vám trasu k týmto miestam. 

Nezabudnite si nastaviť svoje často navštevované miesta, ako je domov a práca. Vďaka tomu sa vám trasa zobrazí skôr a nebudete ju musieť zadávať manuálne. Aplikácia podporuje Siri, ktorá vám všetky informácie poskytne sama, ak jej k tomu zadáte príkaz. 

Hudba a podcasty

Aplikáciu Hudba na iPhone môžete použiť na prehrávanie skladieb cez reproduktory auta. To isté platí aj o ostatných aplikáciach na streamovanie hudby, ako sú Spotify, Pandora a Apple Music. Tieto aplikácie vám umožňujú jednoduchý prístup a ovládanie vášho playlistu. 

Pomocou Apple CarPlay môžete pomocou Siri ovládať prehrávanie, preskakovať skladby, upravovať hlasitosť a podobne. Vďaka tomu môžete ľahko držať oči na ceste a ruky na volante a zároveň si užívať svoju obľúbenú hudbu.

Aplikácia Podcasty vám umožňuje jednoducho vyhľadávať a počúvať podcasty z celého sveta. Okrem toho, aplikácia vám ponúka možnosť vytvoriť si vlastné zoznamy svojich obľúbených epizód a počúvať ich offline. 

Vďaka integrácii Siri môžete tiež používať hlasové príkazy na ovládanie prehrávania, preskakovanie epizód a ďalšie. Medzi obľúbené podcastové aplikácie, ktoré fungujú s Apple CarPlay, patria: Overcast, Castro a Pocket Casts.

 

 

Zdroj: pcmag.com

Waze

Waze ponúka podrobnú navigáciu a upozorní vás na polohu polície, nehody a iné nebezpečenstvá, ktoré nahlásili iní používatelia. Poskytuje alternatívne trasy, aby ste sa vyhli dopravným zápcham a odhadli čas príchodu.

Ako všetky aplikácie na tomto zozname, aj Waze nechýba na CarPlay, čo znamená, že máte prístup k funkciám aplikácie priamo cez informačno-zábavný systém vášho auta, vrátane premávky v reálnom čase, alternatívnych trás a bodov záujmu.

Audible

Audible je spoločnosť vlastnená Amazonom, ktorá poskytuje audioknihy a iný hovorený obsah. Ponúkajú službu predplatného, ktorá používateľom umožňuje počúvať určitý počet audiokníh za mesiac, ako aj možnosť priamo si audioknihy zakúpiť. 

Audible na CarPlay je funkcia, ktorá používateľom umožňuje počúvať tento hovorený obsah cez reproduktory auta. Táto funkcia umožňuje používateľom ovládať prehrávanie audiokníh vrátane prehrávania, pozastavenia a preskakovania kapitol.

To všetko môžete vykonávať cez infotainment vozidla alebo hlasových príkazov Siri. Na používanie tejto funkcie musia mať používatelia účet Audible a zariadenie so systémom iOS s nainštalovanou najnovšou verziou aplikácie Audible, ako aj auto, ktoré podporuje CarPlay.

Audible: Update für bessere CarPlay-Anzeige verfügbar

Zdroj: appgamers.de

iHeartRadio

iHeartRadio je bezplatná služba digitálneho rádia a hudby. Svojím používateľom ponúka možnosť počúvať živé rozhlasové stanice, vytvárať vlastné stanice a počúvať podcasty a zoznamy skladieb. 

Umožňuje používateľom prístup k viac ako 250 000 živým rozhlasovým staniciam z celého sveta, ako aj podcastom a obsahu na požiadanie. iHeartRadio ponúka prémiovú predplatiteľskú službu s názvom iHeartRadio Plus a iHeartRadio All Access.

Záver

Toto sú len niektoré z populárnych aplikácií, ktoré fungujú s Apple CarPlay. V App Store je k dispozícii mnoho ďalších, ktoré sú kompatibilné s touto funkciou. S rastúcim počtom dostupných aplikácií si na svoje príde každý. 

Mimochodom, viete, že sa iPhone konečne dočká USB-C? Aj napriek tomu, že Apple tento krok nechcel, bol k tomu prinútený Európskou Úniou. Veď si o tom prečítajte viac.