Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

Prečo sú Apple AirPody tak populárne?

Od zopár drobných až po niekoľko stoviek eur. Takáto je cenová relácia slúchadiel vo svete. Prečo sú práve zo všetkých značiek a modelov práve Apple AirPody tak populárne? Nie je to len výmysel či vďaka populárnej značke. V ušiach ich nájdete od mladých až po starších používateľov. Samotný dôvod vás možno prekvapí či dokonca donúti zvážiť ich kúpu.

How to change AirPods controls including Siri and speed - 9to5Maczdroj: 9to5mac.com

Veľká technológia v malom slúchadle

Pamätáte si ešte na káblové slúchadlá, ktoré Apple dávalo k novému iPhonu zdarma? Airpody sú rovnako veľké ako práve tieto slúchadlá, len bez kábla. Okrem toho však dokážu oveľa viac, ako len prehrávanie kvalitného zvuku. Hovorí vám niečo otázka “Hey Siri”?

 

Integrácia hlasového asistenta Siri je pre niekoho už neodmysliteľnou záležitosťou. Môžete si tak prepínať piesne pomocou tohto asistenta alebo dotykom jedného zo slúchadiel počas toho, ako ich máte v ušiach. Podobné funkcie majú aj iné slúchadla, je to všetko? 

 

Nesmieme zabudnúť na veľkú výdrž batérie a rýchle párovanie s ostatnými Apple zariadeniami. Svoju rolu zohráva aj to, že ide o slúchadlá z dielne technologického giganta Apple. To, ako sa slúchadlá dostali do povedomia, majú na starosti aj bežní používatelia. O tom ale až na záver.

24 hodín bez prestávky

Nie, nie je reč o pretekoch Nascar alebo Le Mans, ktoré trvajú 24 hodín. Aj napriek tomu, že títo jazdci by mohli hudbu z Airpodov počúvať počas celej doby pretekov. Stačí, ak si puzdro na slúchadlá nabijete do plna a batéria v ňom vám priemerne vydrží aj 2 - 3 dni. 

 

Technológiou sa nešetrilo ani pri samotnom puzdre. Okrem klasického nabíjania pomocou kábla nové puzdrá ponúkajú bezdrôtové nabíjanie. Len priložíte na bezdrôtovú nabíjačku a energia sa len pohrnie. 

 

Stačí len 15 minút nabíjania a získate 3 hodiny neustáleho prehrávania hudby. Avšak, ako o každé zariadenie či domáce zvieratko, aj o Airpody sa treba patrične starať. Pokiaľ hľadáte nové či použité AirPody alebo im chcete dopriať pekné puzdro, sme tu pre vás.

Apple AirPods review (2019): More of the same, but that's OK | Engadgetzdroj: consent.yahoo.com

 

Integrácia s ostatnými zariadeniami

To, ako sa AirPody automaticky spárujú a integrujú do všetkých zariadení Apple, je jedným z hlavných dôvodov, prečo sú pre mnohých ľudí jednotkou na trhu. Zbavíte sa tak frustrácie a nekonečného čakania na spárovanie sa cez Bluetooth.

 

Keď prvýkrát otvoríte svoje AirPody a položíte ich vedľa iPhonu, budete vyzvaní, aby ste ich pripojil k iPhonu jedným klepnutím. Keď tak urobíte, stanú sa pripravené na použitie nielen s iPhonom, ale aj s iPadom, MacBookom Pro a Apple Watch.

 

Ešte lepšie je, že môžete jednoducho pokračovať v počúvaní hudby alebo podcastov medzi zariadeniami s automatickým prepínaním. Skladba alebo podcast sa automaticky pozastaví, keď si vyberiete AirPod z ucha alebo sa obnoví, keď ho vložíte späť.

Prispôsobivé k hudbe

Väčšina skladieb by mala znieť dobre pre väčšinu poslucháčov bez potreby vyrovnávania zvuku pomocou aplikácie tretej strany alebo ekvalizéra streamovacej služby. Adaptívny ekvalizér Apple navyše vyrovnáva hudbu na základe tvaru vášho ucha.

 

Vďaka tomu budú slúchadlá pre každého znieť konzistentne ako s inými slúchadlami. Navyše Airpody Pro s potlačením hluku znejú oveľa lepšie ako jeho predchodcovia, pretože sa hudba nemieša so zvukmi motorov, autobusov, lietadla či iného externého hluku.

AirPods Pro review: a touch of Apple magic | Apple | The Guardian

zdroj: theguardian.com

Záver

Na trhu nájdete množstvo modelov s podobnými funkciami. Konkurencia pre Airpody je tak každým mesiacom väčšia. Aj napriek tomu si drží svoje stabilné prvenstvo. Keď je reč o novom zvuku, tešíte sa na nový HomePod? Ak o ňom ešte neviete, písali sme o ňom článok.