Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

Predstaví Apple tento rok nový HomePod?

HomePod si za svoju dobu existencie prešiel viacerými zmenami a predpoveďami. Toto zariadenie bolo v minulosti náhradené menším bratom s názvom HomePod Mini. Hovorilo sa aj o tom, že by HomePod mohol získať robotické rameno či displej s rovnakými funkciami ako má Apple Watch. Kedy sa ho dočkáme a čo bude obsahovať? Dočítate sa v článku.

zdroj: theverge.com

Nový člen rodiny?

Rodina inteligentných reproduktorov spoločnosti Apple by sa mohla v budúcnosti rozšíriť o nový model HomePodu. V  súčasnosti má tento chytrý reproduktor len jeden model: HomePod Mini. Pôvodný HomePod nie je možné kúpiť od marca 2021. 

Apple sa pre tento krok rozhodol po tom, čo sa zákazníci zameriavali len na verziu Mini, ktorá dokáže vykonávať rovnaké funkcie ako klasická verzia. Predaje HomePodu tak boli nízke, tie by sa však mohli opäť zdvihnúť, ak by HomePod dostal nové funkcie, ktoré Mini nemá.

Vzhľadom na to, že HomePod Mini bol uvedený na trh v novembri 2020 a jeho aktualizácia z novembra 2021 pozostávala z troch farebných variácií a bez zmien funkcií, je ten správny čas na predstavenie nového modelu. 

Samotný HomePod Mini, ďalšie produkty a štýlové doplnky nájdete na našom e-shope.

Kedy sa ho dočkáme?

Keďže nejde o jeden z najpredávanejších produktov spoločnoti Apple, nedá sa tak očakávať ani pravidelný cyklus akutalizácií. Narozdiel od iPhonu, ktorý sa vždy počas septembera teší z novej verzie. Je tak ťažšie určiť uvedenie nového HomePodu. 

Očakáva sa, že nová verzia HomePodu by mala prísť v štvrtom štvrťroku 2022 alebo v prvom štvrťroku 2023. Ak sa na to pozrieme optimisticky, ostáva už menej ako rok do nového chytrého reproduktoru, možno už len polrok. Nechajte sa prekvapiť.

Dodávky reproduktorov spoločnosti Apple v 3. štvrťroku 2021 boli dvojnásobné v porovnaní s 3. štvrťrokom 2020. Kým však bol HomePod Mini jedným z najpredávanejších inteligentných reproduktorov, Apple bol stále piaty v globálnom hodnotení trhu.

Vzhľadom na pripojenie k HomeKit, je pravdepodobné, že sa niečo chystá. V auguste 2021 Apple najala ďalších zamestnancov na vývoj produktov do sekcie „Služby pre domácnosť.“ To len poukazuje na to, že Apple pracuje na vývoji nových dizajnov.

Apple HomePod Mini review: A shot at taking on the Amazon Echo

zdroj: cnbc.com

 

Ako by mohol vyzerať?

Od aktualizovaného a znovu vydaného HomePodu sa očakávajú novinky vo vnútri zariadenia. Napríklad zníženie nákladov na HomePod, tým pádom by popularnejšia verzia Mini bola drahšia. Pridanie ďalších reproduktorov alebo zlepšenia jeho kvality celkovo. 

HomePod Mini obsahuje čip U1, ktorý by mohol byť zavedený do HomePodu. To umožní ešte lepší zážitok z bezdotykového fungovania. K dispozícii je tiež Thread, komunikačný štandard pre inteligentné domáce zariadenia, ktorému by nový HomePod taktiež prospel.

HomePod a iPad zároveň?

V marci 2021 bol vytvorený koncept iPadu, ktorý sa dal pripevniť na vytvarovaný HomePod. Veď namiesto toho, aby ste použili domácu televíziu ako obrazovku, prečo ju nepripevniť k samotnému zariadeniu? Znie to ako zaujímavý koncept. 

Apple hľadal kombináciu inteligentného reproduktora s dotykovou obrazovkou, podobne ako pripojenie iPadu Mini k HomePodu. Obrazovka by poskytovala podobné výhody ako iPad, vrátane spúšťania aplikácií ako je streamovanie videa a umožnenia videokonferencií.

Tento koncept sa dostal aj do variácie iPadu s robotickým ramenom, ktorý by dokázal sledovať vašu tvár a udržiavať ju v strede záberu. Je však málo pravdepodobné, že takýto produkt by nakoniec Apple vytvoril. Obľubu by si rozhodne našiel pri spoločných hovoroch s rodinou či v práci.

HomePod G4 Feature

zdroj: macrumors.com

Záver

V minulosti Apple vytvorilo HomePod, ktorý nepotreboval USB-C ale klasické batérie. Je tak možné, že sa dočkáme variantu, ktorý nebude obsahovať nabíjačku. S čím nakoniec Apple príjde nám prezradí až najbližšie obdobie v rozmedzí od 6 do 9 mesiacov.  

Túžili by ste si prečítať ďalší obohacujúci článok? Čo tak o legendárnom modeli iPhone 3GS?