Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

Potvrdený patent: Získa nabíjacie puzdro na AirPods dotykový displej?

Ak je nejaké Apple zariadenie, na ktorom chýba displej, tak sú to práve AirPods a ich nabíjacie puzdro. To sa však všetko môže zmeniť vďaka potvrdenému patentu, ktorý Apple podal na overenie. Ako to všetko môže vyzerať a kedy sa tohto veľkého upgradu môžeme dočkať? Dozviete sa v článku.

AirPods-Pro-Case-With-Screen

Zdroj: weraveyou.com

Podanie patentu

Apple vydal svoj patent na nabíjacie puzdro s dotykovým displejom už v septembri 2021. V ňom je napísané: „Puzdro na slúchadlá pre bezdrôtové slúchadlá boli zvyčajne konfigurované výlučne na nabíjanie a skladovanie bezdrôtových slúchadiel.”

„Užitočnosť nabíjacieho puzdra sa dá vylepšiť a používateľskú kontrolu nad bezdrôtovými slúchadlami je možné zlepšiť konfiguráciou puzdra s interaktívnym používateľským rozhraním, ktoré používateľovi umožní ovládať operácie spojené so slúchadlami.

Prečo displej?

Ak potrebujete ovládať skladby, hlasitosť či zdvihnúť hovor, môžete na to použiť Apple Watch, iPhone, MacBook či iné spárované zariadenie, ktoré má displej. Poprípade ste tieto úkony mohli robiť aj priamo na dotykovej ploche slúchadiel.

Je pridanie displeja na nabíjacie puzdro AirPods len zľahčovanie života alebo je v tom aj niečo viac? Vďaka integrovanému displeju získate možnosť používať ovládacie prvky prehrávania v aplikáciách ako Apple Music a upravovať zvuk pomocou hmatu.

Vďaka určitým gestám rúk a hmatovej spätnej väzby budete môcť upraviť množstvo nastaven. Displej budete môcť ovládať potiahnutím, dotykmi a dokonca aj stlačenie puzdra. Tieto gestá aktivujú Siri alebo spustia potlačenie hluku či transparentný režim.

V nadväznosti na predchádzajúcu otázku je odpoveď jasná. Ak ste spokojný s aktuálnym ovládaním slúchadiel, displej na nabíjacom puzdre vám bude zbytočný. Je možné, že si na nové ovládanie nezvyknete a budete aj naďalej vyťahovať iPhone z vrecka pre zmenu piesne.

​Apple to add touchscreen display to Airpods Pro case

Zdroj: mixmag.net

Interaktívne puzdro

V predchádzajúcej časti článku sme spomínali ovládacie prvky nabíjacieho puzdra s dotykovou obrazovkou. V patente sa však píše aj to, že dotykový displej vám bude môcť ukazovať množstvo informácií po spustení displeju.

Spoločnosť Apple pre tento nápad vytvorila niekoľko návrhov a schém, aj keď v súčasnosti nie je jasné, ktoré z nich sa dostanú do ďalšej generácie AirPods. Zaujímavosťou je, že nápad integrovať displej do nabijacieho puzdra vôbec nie je novinka na trhu.

Okopírovaný nápad?

Aj keď je Apple najväčšia technologická firma, neznamená to, že musí prichádzať s geniálnymi nápadmi. Vo svete podnikania platí, že namiesto objavenia kolesa ho stačí len vylepšiť a predať. Kto svoje nabíjacie puzdro s displejom aktuálne predáva?

JBL Tour Pro 2

Čo by to bolo za inováciu vo sfére slúchadiel, ak by v tom nemalo prsty JBL. Tento americký výrobca audio zariadení prišiel so svojím prvým modelom, ktorý má v sebe zabudovaný dotykový displej. Čo ponúka toto nabíjacie puzdro na slúchadlá JBL Tour Pro 2?

Pre mnohých používateľov sa dotykový displej stal vecou, bez ktorej nevedia fungovať. Prečo je tomu tak? Na začiatok je nutné podotknúť, že Tour Pro 2 prichádzajú s vlastnou aplikáciou, v ktorej môžete nastavovať aj to, čo uvidíte na displeji nabijacieho puzdra. 

V spomínanej aplikácii JBL Headphones môžete zmeniť jas obrazovky na puzdre, vybrať si jeden z piatich šetričov obrazovky, zapnúť upozornenia na správy a vybrať, ku ktorým zo siedmich ďalších skratiek funkcií chcete mať prístup na obrazovke nabíjacieho puzdra.

Ak sa však pozrieme na negatívnu stránku, ak si často nekontrolujete upozornenia a nepotrebujete si stále upravovať zvuk, displej na nabíjacom puzdre veľmi nevyužijete. Za zmienku stojí dodať, že samotný zvuk slúchadiel za cenu 250 dolárov nie je dostatočný.

JBL Tour Pro 2 review - charging case open with playback controls

Zdroj: expertreviews.co

Poly Voyager Free 60+

Ak hľadáte oveľa prijateľnejšiu verziu s dobre znejúcim zvukom, prekvapujúcim konkurentom je HP (Hewlett Packard). Ich model Poly Voyager Free 60+ ponúka dotykový displej na zadnej strane nabijacieho puzdra, na ktorý si ľahko zvyknete. Má vôbec čo ponúknuť?

Klepnutím a potiahnutím po displeji dokážete jednoducho ovládať úpravu hlasitosti, prepínanie ANC, kontrola stavu batérie, prepínanie medzi spárovanými zariadeniami a mnoho ďalších vecí.

Ako je na tom samotný zvuk? Stredy a výšky sú ostré a živé, a k tomu aj viac než prijateľné množstvo basov. Kameň úrazu je tu ešte vyššia cena ako to bolo pri JBL Tour Pro 2. Približne 350 dolárov je cenovka, ktorá vám však zaistí, že so zvukom a nabíjacím puzdrom budete spokojný. 

The screen on the Voyager Free 60+'s charging case can be used to quickly adjust settings like volume, ANC, and more.

Zdroj: engadget.com

Záver

Po porovnaní dvoch modeloch slúchadiel s dotykovým displejom na nabíjacom puzdre prichádza kritická otázka: Budú nové AirPods so zabudovaným displejom ešte drahšie ako model HP? Odpoveď sa dozvieme už v najbližších mesiacoch. Zatiaľ si môžete prečítať o konkurencií Apple.