Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

Poznáte konkurenciu Apple? V čom sú lepší?

Apple je dlhodobo známy ako najlepšia technologická firma na svete. Čo však konkurencia? Dýcha im na krk alebo je Apple monopól? V tomto článku sme sa pozreli na 4 najväčšie technologické firmy, ktoré majú najbližšie k tomu, aby zosadili Apple z trónu. Zistili sme však aj niečo zaujímavé. Čo? To sa dozviete v článku.

Apple-Competitors-S21-1

Zdroj: someka.net

Samsung

Samsung je jedným z najväčších konkurentov Apple na trhu, čo sa týka smartfónov. Táto juhokórejská spoločnosť je najväčším výrobcom smartfónov na svete. Rad Galaxy je obľúbenou Android alternatívou iOS telefónov. 

Telefóny Samsung Galaxy ponúkajú mnoho rovnakých funkcií a možností ako iPhone, vrátane vysokokvalitných fotoaparátov, rýchlych procesorov a veľkých displejov. Okrem toho má Samsung širokú škálu modelov smartfónov v rôznych cenových reláciách.

V posledných rokoch Samsung inovuje v oblastiach ako sú skladacie telefóny a 5G, čo pomohlo spoločnosti zostať konkurencieschopné s iPhone od Apple. Samsung ponúka aj rad ďalších produktov, ktoré konkurujú Apple, vrátane tabletov, hodiniek a slúchadiel.

Samsung síce je hlavným konkurentom Apple čo sa týka telefónov, avšak tieto spoločnosti sú zároveň aj obchodnými partnermi. Samsung je jedným z najväčších dodávateľov komponentov pre zariadenia Apple, vrátane displejov, procesorov a pamäťových čipov.

Google

Tento technologický gigant šliape na päty Apple v mnohých oblastiach vrátane smartfónov, tabletov a digitálnych asistentov. Operačný systém Android od Google poháňa väčšinu svetových smartfónov a je priamym konkurentom operačného systému iOS od Apple.

Android má oveľa väčší podiel na trhu ako iOS, predovšetkým preto, že ho používa široká škála výrobcov smartfónov v širokom spektre cenových kategórií. To umožňuje spoločnosti Google konkurovať spoločnosti Apple na oveľa väčšom podiele na trhu.

Google konkuruje aj v oblastiach, ako je cloud computing, softvér na zvýšenie produktivity a streamovanie hudby. Disk Google a Dokumenty Google ponúkajú podobné funkcie ako iCloud a iWork. Hudba Google Play a YouTube Music konkurujú Apple Music.

Celkovo si Google a Apple navzájom konkurujú v širokej škále produktov a služieb. Rovnako ako tomu je pri Samsungu, aj Google spolupracuje s Apple. Ako? Platí miliardy dolárov za predvolený vyhľadávací nástroj v prehliadači Safari.

Google vs Apple

Zdroj: gizchina.com

 

Microsoft

Microsoft si zaslúži byť medzi technologickou elitou vďaka ich konkurencie schopných počítačov, Ich operačný systém Windows používa drvivá väčšina PC. Zatiaľ čo počítače Mac od Apple majú menší podiel na trhu.

Microsoft ponúka aj hardvérové produkty, ktoré konkurujú Apple, vrátane radu notebookov a tabletov Surface a hernej konzoly Xbox. V posledných rokoch je úspešný najmä rad Surface, ktorý ponúka kvalitný hardvér a funkcie, ktoré konkurujú MacBook a iPad.

V čom ešte Microsoft dokáže konkurovať spoločnosti Apple? Microsoft Office je priamym konkurentom balíka iWork od Apple, zatiaľ čo digitálna asistentka Microsoftu, Cortana, je konkurentom Siri.

Celkovo sú Microsoft a Apple konkurentmi v niekoľkých oblastiach technologického priemyslu. Majú však aj spolupráce, napríklad Microsoft ponúka svoj balík Office na Mac a možnosť spustiť Windows na Mac prostredníctvom virtualizačného softvéru.

Amazon

Amazon je dominantným hráčom v odvetví elektronického obchodu s rozsiahlou sieťou skladov a masívnou zákazníckou základňou. Na porovnanie, Apple je známy predovšetkým svojimi produktmi spotrebnej elektroniky, ako sú iPhone, iPad a Mac. 

Spoločnosť má lojálnu zákaznícku základňu a je známa svojim zameraním na dizajn a používateľskú skúsenosť. Apple tiež ponúka celý rad digitálnych služieb, ako sú App Store, Apple Music a iCloud.

Zatiaľ čo Amazon a Apple pôsobia v rôznych sektoroch, ich ponuky sa do určitej miery prekrývajú. Obe spoločnosti napríklad ponúkajú digitálne mediálne služby, ako je hudba, filmy a televízne programy.

Ďalšou oblasťou konkurencie medzi Amazonom a Apple je vývoj hlasových asistentov. Alexa od Amazonu a Siri od Apple sú populárni hlasoví asistenti, ktorí dokážu vykonávať celý rad úloh, ako je nastavenie pripomienok, prehrávanie hudby a odpovedanie na otázky.

Zdroj: techfornontechies.co

 

Záver

Pokiaľ ste čítali pozorne, mohli ste si všimnúť podstatnú vec. Aj napriek tomu, že ide o top spoločnosti na svete, majú medzi sebou spolupráce. To je dôkaz toho, že si ľudia majú pomáhať a to v pracovnom ale aj v tom osobnom živote.