Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

10 najkrajších Apple predajní na svete: Čím sú špeciálne?

Najkrajšie predajne Apple Store sa stali turistickými atrakciami po celom svete. Kocka na 5. avenue v New Yorku je jedným z najznámejších obchodov Apple. Na zozname nechýbajú ani Paríž, Milan, New York, Los Angeles, Šanghaj a Singapur. Ak sa ocitnete v jednom z týchto miest, rozhodne sa tam zastavte. Tieto fotografické miesta majú niečo do seba. Viac si o nich povieme v článku.

New York

Piata Avenue v New Yorku je najznámejšia predajňa akú kedy Apple vytvoril. Bola postavená v roku 2006. Ide o jednu z prvých obchodov Apple, ktoré využívajú štruktúru over-the-top. Túto stavbu v tvare sklenenej kocky navrhli tak, aby bola čo najlákavejšia.

Aktuálne ide o turistickú atrakciu, ktorú sa oplatí navštíviť. Táto predajňa je otvorená 24 hodín denne, sedem dní v týždni. Interiér pod zemou obsahuje oceľové točité schodisko a výťah, drevené stoly s produktmi Apple a miestnosti pre konkrétne produkty od Apple.

applestorefifthavenue

Zdroj: macrumors.com

Londýn

Covent Garden je jedna najkrajších predajní Apple. Po otvorení v auguste 2010 bola Covent Garden najväčším maloobchodným priestorom Apple na svete. V roku 2018 došlo k významným renováciám so slávnostným opätovným otvorením. 

Samotná štruktúra budovy, ktorá sa datuje do roku 1876, bola a po rekonštrukcií zachovaná a vyvinutá tak, aby obsahovala špičkové zariadenia Apple. Vo vnútri trojstupňového sa na centrálnom nádvorí nachádza železná brána v jednom z prepracovaných oblúkov. 

Priestor nádvoria bol vyhradený na organizovanie denných workshopov a bezplatných prezentácií. V budove najdete aj obrovské dvere a krásne zrekonštruované okná. Dosť bolo západných krajín, teraz sa pozrieme do Európy

Taliansko

Apple predajňa v Miláne má 8 metrov vysokú sklenenú kryštálovú štruktúru, ktorá má rovnobežné steny. Nechýba ani fontána s 56 vodnými dýzami. Vo vnútri presklenej fontány je schodisko, ktoré funguje ako vchod.

Podobne ako slávny maloobchod na 5. Avenue v New Yorku sa aj táto Apple predajňa nachádza v suteréne. Vstupný dizajn je obklopený námestím s veľkoryso rozmiestnenými kamennými schodmi a má pôsobivý celosklenený tvar kvádr

Zvláštnosťou tejto konštrukcie je, že sklenené panely sú spojené iba konštrukčným silikónom, a nie nerezovým kovaním. Výsledná maximálna transparentnosť robí zo vstupu do predajne skutočný vrchol hodný fotografie.

Apple piazzaliberty

Los Angeles

Divadlo Tower, pôvodne navrhnuté v roku 1927, bolo jedným z prvých kín so špeciálnym zvukom. Divadlo sa však v roku 1988 zatvorilo a roky ležalo nečinné. Potom prišiel Apple, ktorý spolupracoval s poprednými pamiatkarmi, reštaurátorskými umelcami a mestom.

Výsledkom toho bolo obnovenie premyslenej krásy a majestátnosti divadla. Starostlivo upravili každý povrch a budova prešla kompletnou modernizaciou. Okrem iného sa tu často konajú programy, kurzy a ďalšie podujatia so známymi filmármi, hudobníkmi a umelcami.

Singapur

Apple Store v Marina Bay Sands v Singapure je prvou Apple predajňou, ktorá sedí priamo na vode. Vytvára tak dojem, že skutočne pláva v zálive Marina Bay. Táto predajňa predstavuje nový, podmanivý maloobchodný zážitok na jednom z najznámejších miest.

Keďže má táto budova tvar gule, ponúka ničím nerušený 360-stupňový panoramatický výhľad na mesto a veľkolepú panorámu. Obchod prináša zákazníkom to najlepšie z Apple na jednom z najikonickejších miest v Singapure. 

Čína

Apple predajňa v Číne je situovaná v blízkosti rušnej štvrte Pudong v Šanghaji a nachádza sa na veľkom mestskom námestí pod novým kruhovým zapusteným kurtom. Vchod má veľký sklenený valec, vysoký štyridsaťjeden stôp. 

Návštevníci cestujú cez plytký odrazový bazén, aby sa dostali do obchodu z úrovne námestia k priehľadnému valcovému vstupu. Potom spotrebitelia zostúpia do obchodu pod námestím po nádhernom točitom sklenenom schodisku.

Apple pudong

Zdroj: businessinsider.com

 

Chicago

Apple Michigan Avenue je vzdušný sklenený box so zakrivenou strechou. Ide o prvý z novej generácie obchodov, ktoré spoločnosť plánuje replikovať vo svojich najvýznamnejších maloobchodných miestach. 

Každý dizajnový prvok minimalizuje hranice medzi interiérom a exteriérom, vrátane ultratenkej strechy a 32-stopových sklenených stien. Transparentnosť je zvýšená zaoblenými rohmi skla, ktoré vizuálne miznú, čo umožňuje divákom ľahšie si všimnúť rieku pod nimi. 

Architekti tiež zúžili okraje kovovej strechy, takže vizuálne ľahšie spočíva na sklenených stenách. Pozemok, na ktorom stojí obchod je jedinečný vďaka svojmu historickému významu. Práve tu žil Jean Baptiste Point du Sable, prvý trvalý domorodý osadník v meste. 

Macau

Apple Cotai Central je ďalšia z luxusných Apple predajní, ktorá predáva ich produkty. Táto predajňa bola navrhnutá v spolupráci so svetovo uznávaným architektonickým gigantom Foster + Partners. 

Výsledkom je úžasný kus architektúry, súčasný monument žiariaci nad Cotai ako maják medzi tradičným bambusovým námestím. Apple Cotai Central nie je len obchod, ale miesto, ktoré vás povzbudzuje nielen k nákupu, ale aj k úvahám o technológiách, zábave a umení.

Belgicko

Ide o prvý belgický Apple Retail Store, ktorý otvoril svoje brány pre verejnosť 19. septembra 2015 na Avenue de la Toison d'Or. Apple Brussels bol vtedy jedným z prvých maloobchodných predajní s novým dizajnovým konceptom a víziou. 

20 belgických umelcov bolo požiadaných, aby pomohli na tejto stavbe. Apple vždy vytvára predajne, ktoré zapadnú do mesta a kultúry obyvateľov. To je dôvod, prečo Apple často spolupracuje s miestnymi umelcami a snaží sa o úzke partnerstvo s mestom.

Arizona

Spoločnosť Apple vytvorila predajňu Scottsdale Fashion Square. Ide o miesto, ktoré premieňa návštevu nákupného centra na úplne novú úroveň. vytvára spoločný občiansky priestor. 

Dvojposchodová predajňa s medziposchodím vytvára verejné priestranstvo, ktoré sa tiahne od interiéru až po vonkajší amfiteáter. Keďže v Arizone často prevládajú veľké horúčavy, vnútorný strop predajne funguje ako vonkajšie tieniace zariadenie.

Apple scottsdalefashionsquare

Zdroj: businessinsider.com

Záver

Ak sa niekedy plánujete vydať do spomínaných štátov či miest, určite tieto Apple predajne navštívte. Okrem pekných fotiek a možného suveníru získate nezabudnuteľnú atmosféru, akú neponúkajú žiadne predajne na Slovensku alebo Česku.