Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

Nový iPhone 15 a iPhone 15 Plus zlepšujú fotoaparát, výkon a dostávajú Dynamic Island

Vstupom do novej dekády sa Apple pokúša posunúť hranice inovácií ďalej, predstavením svojho najnovšieho prírastku do rodiny iPhone - iPhone 15 a iPhone 15 Plus. Príchod tohto nového modelu radu prináša so sebou sľub zvyšovania produktivity a zlepšovania používateľských skúseností prostredníctvom pokročilých technologických inovácií.

 

iPhone 15 a iPhone 15 Plus



Design a displej

Apple drží krok s najnovšími trendmi v dizajne smartfónov a novy iPhone nie je výnimkou. Hoci značka je známa svojou konzervatívnosťou v dizajne, s iPhone 15 a iPhone 15 Plus sa rozhodla pre nejspovejší vzhľad. Kombinácia elegantnej konštrukcie a pôsobivých farebných variant je určená na to, aby upútala pozornosť. Pohlcujúci 6,1" Super Retina XDR OLED displejom s rozlíšením 2556 × 1179 pixelov, ktoré chráni odolné sklo Ceramic Shield s oleofóbnou vrstvou. Jeho vysoké rozlíšenie, jemnosť 460 ppi a podpora technológií HDR a Dolby Vision sa postarajú o dokonalý zážitok pri sledovaní filmov a videí, zatiaľ čo maximálny jas 2 000 nitov zabezpečí skvelú viditeľnosť aj počas slnečného dňa. Vrchnú časť displeja zdobí oválny výrez, ktorý využíva funkcia Dynamic Island. Dynamic Island ponúka interaktívne prostredie pre všetky oznámenia, upozornenia a aktivity.

iPhone 15 Dynamic Island

Výkon a batéria

Batéria iPhone 15 bola významne vylepšená v porovnaní s predchádzajúcimi modelmi. S väčšou kapacitou a lepšou energetickou účinnosťou je tento smartfón schopný vydržať celý deň pri intenzívnom používaní. O vysoký výkon nebude núdza, a to vďaka špičkovému 6-jadrovému procesoru A16 Bionic, rýchlej internej pamäti a vyladenému operačnému systému iOS 17. Procesor sa skladá z dvoch výkonných jadier CPU, štyroch úsporných jadier CPU, piatich grafických jadier a šestnástich jadier Neural Engine. Lítium-iónová batéria v kombinácii s úspornejším procesorom A16 Bionic zaistia až 20 hodín prehrávania videa a až 80 hodín počúvania hudby. Tú možno nabíjať pomocou USB-C kábla alebo bezdrôtového nabíjania MagSafe (15 W).

Nová 48Mpx kamera a kvalitný softvér 

Nie je prekvapením, že fotoaparát je jednou z najlepších častí nového iPhone 15 a iPhone 15 Plus. S pokročilými vlastnosťami ako je nočný režim, ultraširokáč a teleobjektív, tento model ponúka profesionálnu kvalitu fotografií a videí. S novým 48Mpx zadným fotoaparátom, ktorý ponúka štyri krát vyššie rozlíšenie ako predchádzajúci model, zachytíte výnimočné fotografie s úžasnými detailmi. Tento fotoaparát je vybavený veľkou clonou f/1.6 a optickou stabilizáciou obrazu pre dosiahnutie čo najplynulejších snímkov a stabilných videí aj v pohybe. Vďaka vysokému rozlíšeniu snímača funguje hlavný fotoaparát aj ako teleobjektív s 2× optickým zoomom, čo sa hodí najmä na portréty. Okrem toho je zariadenie vybavené 12Mpx ultraširokouhlým fotoaparátom (f/2.4) a prednou 12Mpx TrueDepth kamerou.

V softvérovej časti sa nový iPhone 15 pohybuje na najnovšej verzii iOS. Táto platforma je známa svojou intuitívnou a užívateľsky prívetivou povahou, ktorá zabezpečuje plynulé a efektívne používanie zariadenia.

iPhone 15 Kamera
Záver

Nový iPhone 15 prináša mnoho vylepšení a inovácií, ktoré posúvajú hranice toho, čo je možné dosiahnuť v oblasti smartfónov. Bez ohľadu na to, či ste verným fanúšikom značky alebo hľadáte upgrade, iPhone 15 je vynikajúcou voľbou, ktorá ponúka spoľahlivý výkon, dlhú výdrž batérie a vynikajúci fotoaparát.