Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

App Store Awards 2022: Toto sú tie najlepšie aplikácie a hry

28. novembra 2022 sa už tradične konalo vyhlasovanie tých najlepších aplikácií a hier za posledný rok. Tohtoroční víťazi predstavujú rôznorodú komunitu vývojárov z celého sveta, ktorých aplikácie a hry vybral globálny redakčný tím App Stores. Vlastníte alebo poznáte aspoň niektoré z výherných aplikácií či hier? 

Zdroj: gearrice.com

Tim Cook a jeho úvodné slová

„Tohtoroční víťazi App Store Award prehodnotili naše skúsenosti s aplikáciami, ktoré priniesli čerstvé, premyslené a skutočné perspektívy,“ povedal Tim Cook, generálny riaditeľ spoločnosti Apple. 

Ďalej dodáva: „Od samoukov až po medzinárodné tímy po celom svete majú títo podnikatelia významný vplyv a predstavujú spôsoby, akými aplikácie a hry ovplyvňujú naše komunity a životy.“

Samotná súťaž bola rozdelená do niekoľkých kategórií. Zariadenia od Apple ako iPad, iPhone, Mac, Apple TV a Apple Watch majú všetky svojich výhercov. Všetky kategórie v súťaži App Store Awards boli rozdelené medzi hry a aplikácie: 

V časti aplikácie to boli tieto kategórie:

  • Najlepšia aplikácia na iPhone
  • Najlepšia aplikácia na iPad
  • Najlepšia aplikácia na Mac
  • Najlepšia aplikácia na Apple TV
  • Najlepšia aplikácia na Apple Watch 

V časti hry to boli tieto kategórie:

  • Najlepšia hra roka na iPhone
  • Najlepšia hra roka na iPad
  • Najlepšia hra roka na Mac
  • Najlepšia hra roka na Apple TV
  • Najlepšia Apple arkádová hra roka
  • Najlepšia Čínska hra roka

Apple CEO Tim Cook poses at Apple Park with the developers who won the 2022 App Store Awards.

Zdroj: apple.com

 

Najlepšie aplikácie

Najlepšia aplikácia na iPhone sa stala sociálna sieť BeReal. Táto platforma funguje na princípe, že sa každý deň musíte odfotiť vo chvíli, kedy vám aplikácia pošle upozornenie, pričom na to máte 2 minúty. Každý používateľ dostane upozornenie náhodne v priebehu dňa. 

Kategóriu s názvom Najlepšia aplikácia na iPad tohto roku vyhrala poznámková aplikácia GoodNotes 5. Okrem vytvárania poznámok funguje aj na anotáciu dokumentov pre zariadenia so systémom iOS a iPadOS.

Aplikácia je navrhnutá tak, aby pomáhala používateľom robiť si rukou písané poznámky a editovať dokumenty v PDF. GoodNotes 5 ponúka širokú škálu funkcií vrátane šablón, nástrojov na ručné písanie a kreslenie a možnosť vkladať do poznámok multimédiá. 

MacFamilyTree 10 je víťazom aplikácie roku na Mac. Táto aplikácia je navrhnutá tak, aby pomohla používateľom vytvárať a spravovať rodokmeň, skúmať a dokumentovať ich predkov a spolupracovať s ostatnými nadšencami rodinnej histórie. 

A still from BeReal, the iPhone App of the Year.

Zdroj: apple.com

Najlepšia aplikácia na Apple TV a Apple Watch

Najlepšia aplikácia na Apple TV je ViX. Ide o Španielsku streamovaciu platformu, ktorá obsahuje viac ako 10 000 hodín originálneho obsahu. Problémom však je, že je len v španielskom jazyku a dostupná len v Španielsku a Portugalsku.

Víťazom pre Apple Watch sa tento rok stala aplikácia Gentler Streak. Zobrazuje zóny srdcovej frekvencie a tréningový efekt počas cvičenia, takže si môžete nastaviť intenzitu cvičenia, aby ste sa vyhli vyčerpaniu, poprípade zvýšili intenzitu cvičenia.

Najlepšie hry

To najlepšie, čo si môžete na iPhone zahrať podľa App Store Awards je Apex Legends Mobile. Ide o bezplatnú battle royale hru, v ktorej je 60 hráčov v tímoch po troch. Cieľom je ostať posledný na žive v neustále sa zmenšujúcej mape. 

Hráči si môžu vybrať zo zoznamu jedinečných postáv, z ktorých každá má svoje vlastné schopnosti a herný štýl, a môžu nájsť a použiť zbrane a iné vybavenie, aby prežili a porazili svojich protivníkov. Hra tiež obsahuje množstvo režimov a udalostí pre väčšiu zábavu.

Moncage je najlepšia hra tohto roku na Ipad. Ide o logickú adventúra, v ktorej skúmate fascinujúci svet uväznený vo vnútri tajomnej kocky. každá strana kocky zobrazuje jedinečnú scénu. Na riešenie hádanky budete musieť použiť kúzla a nájsť skryté odkazy. 

Hrou roku na Mac sa stala kartová hra Inscryption. Princíp spočíva v tom, že počas boja musíte súperovým kartám spôsobiť dostatočnú škodu, aby ste dokázali zabiť aj súpera. Tým duel končí a vy sa môžete posunúť do ďalšej sekcie hry, ktorá je bohatá na rôzne žánre.

A still from Apex Legends Mobile, the iPhone Game of the Year.

Zdroj: apple.com

 

Najlepšia hra na Apple TV a ďalšie

El Hijo si odniesla výhru v kategórií Najlepšia hra na Apple TV. Ide o logickú hru, kde hráči ovládajú chlapca, ktorý musí prejsť sériou úrovní a vyhnúť sa prichyteniu pri hľadaní svojej matky. El Hijo má prostredie s westernovou tematikou a kreslený umelecký štýl. 

Aká je najlepšia Apple arkádová hra roka? Predsa Wylde Flowers. Ide o simulátor života a farmárčenia s čarovným nádychom. V hre si zahráte za postavu menom Tara, ktorá prichádza na útulný vidiecky ostrov, aby pomohla svojej babke a rodinnej farme.

Čínska hra roka je samozrejme League of Legends Esports Manager. Ide o simuláciu, v ktorej hráči preberajú úlohu manažéra vo svete League of Legends. Hra umožňuje získavať a trénovať hráčov, budovať a modernizovať zariadenia tímu a súťažiť v zápasoch či turnajoch.

Záver

Aby sme tento zoznam skompletizovali, v súťaži boli vyhlásené aj hry na vyjadrenie svojich emócií ako je aplikácia How We Feel, Dot’s Home alebo Locked Widget. Za zmienku stojí spomenúť aj aplikáciu Waterllama, ktorá vám pripomína, že sa máte pravidelne hydratovať.