Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

Získa iPad a Mac Dynamic Island rovnako ako iPhone 14?

Funkcia Dynamic Island bol minulý rok okamžitým hitom. Táto softvérová funkcia zmenila názory mnohých ľudí na výrez v oblasti selfie kamery. Okrem užitočnosti dáva Dynamic Island jasnú identitu medzi všetkými telefonmi s Androidom, ktoré používajú rovnaký dizajn displeja. iPhone 14 Pro tak ľahko rozlíšite od všetkých starých iPhonov. Príde táto vymoženosť aj na Mac a iPad? Dozviete sa v článku.

Zdroj: appleinsider.com

Aj na Mac a iPad? 

Apple v budúcnosti prinesie Dynamic Island na ďalšie zariadenia, vrátane iPadov a Macov. Táto funkcia v najbližších dvoch až troch rokoch prinesie úplné nový panel s ponukami, aký tieto zariadenia ešte nikdy nemali.

Dynamic Island sa má stať multitaskingovou skratoku na viacerých zariadeniach. Bez ohľadu na to, či dané zariadenie obsahuje fotoaparát. V súčasnej podobe Dynamic Island poskytuje možnosť komunikovať s aplikáciami, ktoré bežia na pozadí.

Táto softvérová vychytávka na iných zariadeniach nebude vyžadovať skutočnú dieru v displeji. Na niektorých zariadeniach bude úplne virtuálny, vďaka čomu získate rýchle informácie a možnosti akcie.

Virtuálny prvok?

Keďže sa Dynamic Island rozšíri aj na ďalšie zariadenia, to by mohlo znamenať, že by mohol byť virtuálnym prvkom používateľského rozhrania v pripravovanom softvéri realityOS, ktorý bude fungovať na náhlavnej súprave pre zmiešanú realitu a AR okuliaroch. 

Ak by ste sa o nich chceli dočítať viac, spomínali sme ich v článku o bližiacej sa konferencií WWDC2023. 

Zdroj: makeuseof.com

Ako funguje Dynamic Island aktuálne? 

Túto funkciu má zatiaľ len jediná generácia iPhone a to s označením 14. Ide stále o pomerne čerstvú a neprebádanú novinku, ktorá sľabuje hneď niekoľko zaujímavých funkcií, ktoré vám ušetria čas a prácu.

Za zmienku stojí možnosť prepínania hudby zatiaľ čo šoférujete a na obrazovke máte spustenú navigáciu. Stačí spustiť prehrávanie hudby a zapnúť Dynamic Island potiahnutím prstom nahor po obrazovke. 

Potom otvorte ľubovoľnú navigačnú aplikáciu, ako sú Apple Maps alebo Google Maps. Po spustení navigácie zistíte, že ovládanie hudby bude jednoduchšie, ak otvoríte Dynamic Island dlhým podržaním.

Myslelo sa aj na študentov

Ak ste študent, ktorý používa ale často zabúda svoj iPad alebo uprednostňuje iPhone na písanie poznámok, potom toto bude pre vás. Stačí spustiť nahrávanie v aplikácii Voice Memos a poslať ho na Dynamic Island potiahnutím prstom nahor po obrazovke. 

Potom stačí otvoriť aplikáciu Poznámky a začať zapisovať. A keď skončíte s nahrávaním prednášok, dlho podržte prst na funkcií Dynamic Island, aby ste ho rozbalili a stlačte tlačidlo zastavenia. Svoje si v tom nájdu aj redaktori, ktorí potrebujú viesť rozhovor.

Zdroj: gearrice.com

AirDrop vám uľahčí život

Ak ste pravidelným návštevníkom nášho blogu, určite vám neušiel článok o AirDropu. Odkedy vznikla funkcia Dynamic Island, môžete AirDrop používať priamo cez túto funkciu. S iPhone 14 Pro a 14 Pro Max si môžete doslova vizualizovať priebeh AirDrop súboru. 

Či už odosielate alebo prímate súbor, celý jeho priebeh môžete skontrolovať na Dynamic Island. Jednoducho klepnite na Dynamic Island pre jeho rozbalenie a odtiaľ môžete tiež zrušiť prevod podľa vlastného želania.

AirDrop je doteraz jediná funkcia, ktorá sa rozšíri, po ťuknutí na Dynamic Island. V opačnom prípade, keď klepnete na niečo, čo sa deje na tejto softvérovej funkcií, okamžite sa otvorí prepojená aplikácia. V budúcnosti túto možnosť získajú aj ďalšie aplikácie. 

Záver

Dynamic Island je spôsob, akým spoločnosť Apple vytrela zrak ostatným výrobcom telefónovo. Stačí, že odstránila časť obrazovky a napriek tomu získať množstvo chvále. Ide o skvelý spôsob, ako využiť výrez fotoaparátu na prispôsobenie sa rôznym aplikáciám.

Ide o jedinečnú, ale funkčnú vychytávku, ktorú spoločnosť Apple vydala. Ale predtým, ako prídete k verdiktu, či je to skvelá vec alebo len zbytočnosť, mali by ste tomu dať šancu. Možno si to zamilujete a budete sa tešiť na príchod Dynamic Islandu aj na MacBook a iPad.