Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

Siahnúť po hydrogelovej fólii alebo ochrannom skle?

Neviete sa rozhodnúť, či použiť hydrogelovú ochranu displeja alebo tvrdené sklo? Pokiaľ chcete váš smartfón ochrániť je dôležité pochopiť v čom sa líšia. Ochranou displeja sa vyhnete nežiadaným škrabancom, či dokonca dokážete predísť rozbitiu samotného displeja vášho smartfónu. Aktuálne sú zariadenia veľmi krehké a aj keď sa ich snažíme ochrániť, nie vždy sa nešťastiu vieme vyhnúť, avšak existujú viaceré možnosti na ochranu obrazoviek, pričom dve z najpopulárnejších sú hydrogelová fólia a tvrdené ochranné sklo. My Vám prezradíme, aký je medzi nimi rozdiel, aby ste sa vedeli ľahšie rozhodnúť, po ktorej alternatíve siahnuť.

 Dizajn bez názvu (2)

Hydrogelové fólie sa v posledných rokoch etablovali ako jedna z najefektívnejších foriem ochrany displejov pre širokú škálu elektronických zariadení, vrátane smartfónov, tabletov a inteligentných hodiniek. Ich popularita stúpa vďaka kombinácii vysokého výkonu, estetického diskrétneho dizajnu a pokročilých technologických vlastností, ktoré poskytujú užívateľom komfort v každodennom používaní ich zariadení. Podrobnejšie sa pozrieme na kľúčové charakteristiky a výhody hydrogelových fólií.

Vysoká flexibilita a odolnosť

Hydrogel, z ktorého sú fólie vyrobené je mäkký, ale mimoriadne odolný materiál. Jeho najväčšou prednosťou je schopnosť efektívne odolávať a znižuje riziko poškriabania alebo poškodenia displeja. Flexibilná povaha hydrogelu umožňuje, aby sa fólie dokonale prispôsobili aj moderným zakriveným displejom bez toho, aby došlo k deformácii alebo zmenám v ochranných vlastnostiach.

Excelentná priehľadnosť a citlivosť na dotyk

Hydrogelové fólie sú navrhnuté tak, aby boli ultra tenké a maximálne priehľadné. Táto vlastnosť zaisťuje, že kvalita zobrazenia displeja zostáva nezmenená, a displej tak ponúka rovnaký vizuálny zážitok ako by ste na displeji nič nemali. Okrem toho, materiál fólie neovplyvňuje citlivosť na dotyk, čo umožňuje bezproblémové ovládanie zariadenia.

Samoliečebné vlastnosti

Jednou z najzaujímavejších vlastností hydrogelových fólií je ich schopnosť "samoliečby". Malé škrabance na povrchu fólie sa môžu postupne samé vyhladiť a zmiznúť. Táto vlastnosť zvyšuje dlhovekosť fólie a udržiava displej zariadenia v bezchybnom stave dlhšie, čím sa znižujú náklady na časté výmeny.

Jednoduchá inštalácia

Inštalácia hydrogelovej fólie je relatívne jednoduchý proces, ktorý zvládne skoro každý. Súčasťou balenia býva všetko potrebné náradie a podrobné inštrukcie, ktoré zabezpečia, že fólia bude aplikovaná rovnomerne a bez vzduchových bublín.

Environmentálne aspekty

Hydrogelové fólie sú vyrobené z materiálu, ktorý je biologicky odbúrateľný a menej škodlivý pre životné prostredie ako tradičné plastové ochranné fólie. Toto robí z hydrogelových fólií zodpovednejšiu voľbu pre ochranu našich zariadení.

Hydrogelové fólie ponúkajú vynikajúcu ochranu, nie len pre smartfóny, ale aj chytré hodinky či tablety a zároveň zabezpečujú, že estetický a funkčný aspekt zariadenia zostáva nedotknutý. Možno ich aplikovať nie len na displej, ale tiež na zadnú stranu smartfónu, čím ho dokonale ochránia pred škrabancami. Investícia do kvalitnej fólie predstavuje efektívny spôsob, ako predĺžiť životnosť vašich zariadení. Navyše, ich inovatívne vlastnosti a environmentálna zodpovednosť činia z hydrogelových fólií ideálnu voľbu. 

 

Ochranné sklá

Ochranné sklá na smartfóny sú dnes neoddeliteľnou súčasťou každého smartfónu pre mnohých používateľov, ktorí si vysoko cenia ochranu svojich drahých zariadení. Pozrieme sa preto na hlavné výhody a nevýhody používania ochranných skiel. 

Hlavné výhody

Vysoká odolnosť proti poškrabaniu

Ochranné sklá sú vyrobené z tvrdeného skla, ktoré má vysokú odolnosť proti škrabancom od kľúčov, mincí alebo iných ostrých predmetov, ktoré sa bežne nachádzajú vo vreckách alebo kabelkách.

Ochrana proti rozbitiu

V prípade pádu môže ochranné sklo absorbovať dopad, čím znižuje riziko poškodenia alebo rozbitia samotného displeja.

Vysoká priehľadnosť

Moderné ochranné sklá sú navrhnuté tak, aby neovplyvňovali kvalitu zobrazenia na smartfóne. Ponúkajú vysokú priehľadnosť a nezmenia farby ani jas displeja.

Jednoduchá inštalácia a odstránenie

Väčšina ochranných sklíčok je navrhnutá tak, aby ich bolo možné ľahko aplikovať a zase odstrániť bez toho, aby zanechali zvyšky lepidla alebo iné stopy na displeji.

Nevýhody ochranných skiel

Zvýšenie hrúbky a hmotnosti

Aj keď sú moderné ochranné sklá relatívne tenké, ich pridanie na displej smartfónu mierne zvýši celkovú hrúbku a hmotnosť zariadenia.

Možnosť odlepenia

V prípade, že ochranné sklo nie je správne aplikované, môže dôjsť k jeho odlepeniu, čo môže byť nepríjemné a znižuje účinnosť ochrany. Pod sklo sa tak môžu dostať rôzne nečistoty a drobné čiastočky prachu, ktoré narušia jeho funkčnosť.

Citlivosť na dotyk

Niektoré lacnejšie alebo zle vyrobené ochranné sklá môžu zhoršiť citlivosť na dotyk, čo môže ovplyvniť plynulé používanie smartfónu.

Aj napriek niektorým nevýhodám, výhody používania ochranného skla na smartfóne zvyčajne prevážia potenciálne negatíva. Tvrdené sklá poskytujú efektívnu ochranu pre displej, znižujú riziko drahých opráv a udržujú smartfón v dobrom stave dlhšie. Pri výbere ochranného skla je však dôležité zvoliť kvalitný produkt, aby ste si boli istí, že jeho funkčnosť a ochranné vlastnosti sú na najvyššej úrovni.