Doprava 🚚 ZDARMA pri objednávke nad 40€ cez PACKETU, alebo nad 150€ cez kuriéra DPD!

iPhone 13 a 13 Mini – akými novinkami zaujmú?

14. september 2021 bol veľkým dňom pre každého milovníka produktov s nahryznutým jablkom v znaku. Apple totižto predstavil svoje horúce novinky, predovšetkým celú radu smartfónov iPhone 13. Akými zmenami sa odlišujú od svojho predchodcu? 

iPhone 13 a 13 Mini – akými novinkami zaujmú?

 

Optické zmeny pre iPhone 13

Navonok sa iPhone 13 a 13 Mini od 12-tky líši len v detailoch. Snáď najmarkantnejším rozdielom je usporiadanie fotoaparátov na zadnej strane telefónu. Tie už nie sú pod sebou, ale sú uložené uhlopriečne. Malej zmeny sa však dočkala aj predná strana – výrez obrazovky je o niečo užší, vďaka čomu sa mierne zväčšila využiteľná plocha displeja.

Čo sa týka farieb, na výber máte pomerne širokú paletu zaujímavých odtieňov – modrú, ružovú, červenú, čiernu a bielu.

iPhone 13 

Vyšší výkon a lepší displej

Všetky varianty iPhone 13 dostali displej s vyšším maximálnym jasom (až 800 nitov), ktorý je lepšie čitateľný na slnku.Samozrejme, upgradom prešiel aj procesor. Moderný super-výkonný čip A15 Bionic vyhovie aj najnáročnejším používateľom.

Ruka v ruke s lepším displejom však ide aj batéria, ktorá bude nepochybne jedným z dôvodov, prečo svoju 12-tku vymeniť za iPhone 13. Napríklad, pri pozeraní videa vydrží až o 2 hodiny dlhšie ako baterka v iPhone 12.

 

Foťák na úrovni iPhone 12 Pro MAX

iPhone 13 a 13 Mini sa po novom môže pýšiť foto-technikou vlajkovej lode predchádzajúcej generácie. Totižto, fotoaparát disponuje funkciou posuvu senzora, ktorá prispieva k výrazne lepšej stabilizácii, a teda aj kvalitnejším fotkám v každom prostredí. Novinkou je taktiež funkcia rozmazania pozadia pri nahrávaní videí.

iPhone 13

 

Už bez 64 GB verzie

Veru tak, iPhone 13 a 13 Mini už kúpite minimálne so 128 GB úložiskom. Čím novinky rozhodne nesklamú, to je cena. Tá začína približne na rovnakej úrovni ako cena iPhone 12 pri predstavení na trh. Teda, za základnú 128 GB verziu iPhone 13 Mini zaplatíte 799 eur, pokiaľ túžite po klasickej 13-tke, pripraviť si musíte aspoň 899 eur.